vineri, 13 mai 2016

Gumball 3000 Dublin to Bucharest - Sibiu - Romania

    Aproximativ 5000 de sibieni și turiști au așteptat, vineri 6.05.2016, câteva ore în Piața Mică din centrul orașului Sibiu, sosirea celor 120 de mașini de lux, totalizând câteva zeci de milioane de euro, care au participat la cea de-a 18-a ediție a Raliului „Gumball 3000”, o cursă exclusivistă, cu vedete la volanul unor bijuterii pe patru roți, venite pentru prima dată în România.







    Ce este Gumball 3000

   Gumball 3000 a fost lansat în 1999 de către antreprenorul britanic Maximillion Cooper, din dorința de a combina sporturile de acțiune, automobilele și muzica, pentru a crea un brand pentru un stil de viață popular. Totul a început când Maximillion și-a invitat prietenii celebri într-un traseu prin Europa, conducând mașini frumoase și găzduind petreceri legendare la care au participat nume precum Kate Moss, Jamiroquai, Kylie Minogue și Johnny Knoxville.


    În următorii zece ani, conceptul a crescut de la un raliu alimentat de mituri, la un brand global care a atras companii de renume, dar și participarea unor celebrități, printre care deadmau5, David Hasselhoff, Snoop Dogg, EVE, Travis Barker, Xzibit, Adrien Brody, Tyson Beckford, David Guetta, Tony Hawk și Dennis Rodman.