vineri, 7 iunie 2013

Cum sa blochezi un numar de telefon


    Astazi o sa vedem cum putem bloca un numar de telefon sau un numar necunoscut. Vom vorbi despre cum facem asta pe telefoanele cu sistem de operare Android si pe iOS. 

    Stim cu totii cat de neplacut este sa fim sunati in miez de noapte de catre persoane care folosesc numere private (#31# in fata numarului), si care au chef de glume proaste, care vor sa ne injure sau care pur si simplu dupa ce le raspunzi, stau si asculta fara sa scoata nici un sunet. 

    Din fericire exista rezolvare pentru aceasta problema, putem bloca apelurile de la numere necunoscute (private number) dar putem bloca chiar si anumiti cunoscuti din agenda, pentru asta vom folosi o aplicatie dar si unele setari mai ascunse din telefon.    Pentru a bloca un numar din agenda, sunt mai multe variante, fara a instala aplicatii in Android, mergem pe numarul pe care dorim sa il blocam, apasam tasta Menu si apoi atingem Options, apoi se bifeaza casuta Incoming calls. Cand vom fi sunati de numarul respectiv pentru care am facut setarea, acesta va fi redirectionat catre casuta vocala chiar daca nu avem activata casuta vocala. Pur si simplu, cand persoana va suna, telefonul nu va scoate nici un sunet, nu va vibra, nu se va aprinde display-ul ci vom avea doar o notificare si un log la apelurile pierdute cum ca persoana a incercat sa ne sune.

    O alta varianta este aplicatia  Blocker. Asta insemnand ca apelul chiar este blocat, telefonul nu se aprindea si nu suna. Cel ce suna cu ascuns nu va auzi decat un ton de ocupat. Aplicatia Blocker mai poate bloca si sms-urile si are 3 moduri de blocare a apelurilor.

    Phonebook only – adica vom putea fi apelati doar de numerele pe care le avem in agenda.

    Block hidden number – va bloca apelurile necunoscute, numerele private, cei care ne suna cu ascuns.

    Block all incoming calls – va bloca absolut toate apelurile, si pe cei din agenda, si pe cei care suna cu numar dar nu sunt in agenda, si pe cei care suna cu numar ascuns.

    Aplicatia se gaseste pe Google Play si este gratis!

    In cazul IPhone-urilor telefonul trebuie sa fie conectat la una dintre cele două retele: Wi-Fi sau 3G pentru a descărca iBlacklist. Se caută aplicatia Cydia in iPhone, iconita se afla de obicei aproape de prima pagina cu aplicatii, in cateva momente Cyndia se va incarca complet. 


    Dupa aceea, cauta pe pagina selectati optiunea “Sections”(Sectiuni), astfel se va deschide o nouă pagina, unde mergeti spre partea de jos pana gasiti Utilities (Utilitati), iar pe urmatoarea pagina la litera ,,i" veti da de pachetul iBlacklist, pe care va trevui sa-l instalati, care mai apoi va aparea in meniul telefonului. 

    Odata instalata aplicatia este foarte simplu, deschideti si veti putea bloca numerele care va deranjeaza.