joi, 25 aprilie 2013

BlackBerry Q10


    BlackBerry Q10 este primul BlackBerry 10, un telefon cu o tastatura fizica. Acesta rămâne fidel BlackBerry - ului din ultimii ani si va atrage fanii BlackBerry de peste tot in special  pe cei care refuza să renunte la tastatura lor reala, fizica.
Q10 combina factorul de forma iconic al telefoanelor BlackBerry mai vechi, cu un design nou, elegant, care este alimentat cu toate, noul sistem de operare fiind BlackBerry 10.

    BlackBerry Z10 pus bazele pentru strategiei software-ului BlackBerry pentru anii care vor veni, si Q10 se bazeaza pe ea usor, cu primul update semnificativ BlackBerry 10, a OS 10.1. Aceasta actualizare a sistemului de operare ofera o serie de imbunatatiri specifice de proiectare tastatura fizica, inclusiv suport pentru scurtaturi de la tastatura.



    In plus fata de multe din comenzile rapide de tastatura mostenite pana in prezent, BlackBerry a introdus, de asemenea, comenzi rapide de actiune instantanee la experienta homescreen, astfel in urma rezultatelor cautarii, va permite sa intrati cat mai adanc intr-o aplicatie. 

    Multe din aplicatiile native pe Q10 de asemenea, adopta  noua tema de intuneric, care, in plus fata de adaugarea unui plus de sex-appeal pentru BlackBerry 10 ajuta, de asemenea pentru a maximiza durata de viata a bateriei Q10 data de afisajul AMOLED. Un numar de alte actualizari rafinate pentru BlackBerry 10, inclusiv modul HDR în aparatul de fotografiat si îmbunătățirea notificărilor.

    In cazul intreprinderilor BlackBerry 10.1 ofera politici si controale IT suplimentare pentru clientii racordati la BlackBerry Enterprise Server. Aceasta restabileste mult fata de utilitatea de telefoane vechi BlackBerry pentru afacerile care au nevoie de a avea controlul deplin asupra dispozitivelor angajatilor lor. Acest lucru inseamna in primul rand dezactivarea caracteristicilor si urmarirea activitatii de utilizator, care este o cerinta a intreprinderilor mari si a institutiilor guvernamentale. Aceasta este o etapa extrem de importanta pentru noul BlackBerry 10 OS - fiind caracteristica de baza in lumea corporativa si este in asteptare pentru a putea incepe modernizarea flotelor lor.

    Q10 se va lansa la nivel global, lansarea fiind mai intai in Marea Britanie, inainte de sfarsitul lunii aprilie, in SUA, Q10 are un pret aproximativ de 249 de dolari.