vineri, 21 decembrie 2012

Idei cadouri de Craciun Partea IV (pentru copii)


Cea mai importata sarbatoare a copilariei este Craciunul care, pentru un copil, este un imens teren de joaca cu brazi impodobiti, globuri colorate, reni zburatori si cadouri, cadouri, cadouri.
Pe langa cadourile utile si necesare, incercati sa-l suprindeti mereu cu un cadou de Craciun dulce intr-un ambalaj rosu aprins. Sunt sigur ca ati observat cu cata emotie desfac copiii cadourile dulci, le aranjeaza in cutiute, in gramajoare sau le ascund in buzunarele de la piept. Pentru copii fericirea nu se masoara in bani, ci in bomboane de ciocolata, in staniolul in care sunt invelite bomboanele, in jucarii, surprize si lucruri stralucitoare.
De aceea cadoul de Craciun ideal pentru un copil poate fi o jucarie colorata cu un continut misterios, de exemplu ceva dulce.
Morala acestei povesti este ca nu trebuie sa uitati niciodata de surpriza cu dulciuri. Recapituland, atunci cand alegem cadouri de Craciun trebuie sa ne reamintim ca:
Nu exista copil care sa nu fie inebunit dupa surprize si mistere
Nu exista copil caruia sa nu-i placa dulciurile
Nu exista copil care nu iubeste jucariile
Nu exista copil caruia nu-i place sa fie laudat
Cadourile de Craciun nu trebuie sa aminteasca copilului de lipsurile sale
Cadourile de Craciun nu trebuie sa le aminteasca copiilor de boala
Cadourile de Craciun trebuie să transmita o aura de iubire
Cadourile de Craciun nu trebuie sa forteze copilul sa-si schimbe stilul de viata
Cadourile de Craciun pentru copii trebuie sa aduca bucurie
Nu face daruri de Craciun copiilor insotite de predici



Cadourile de Craciun favorite ale copiiilor

Exista mai multe tipuri de cadouri preferate de copii. Unele sunt efemere, precum bomboanele, altele durabile, precum un calculator, altele sunt adevarati prieteni precum un animal de companie. Haideti sa aflam care sunt preferatele copiilor:

Animale de companie

In lista de Craciun a unui copil gasim adeseori un catelus sau o pisicuta. Daca faceti fata la acest cadou, el poate fi o modalitate excelenta pentru ca copilul tau sa invete responsabilitatea. De la o varsta mica va invata sa aiba grija de alta fiinta, fapt care ii va fi de folos mai tarziu. Nu cumpara un animal de casa decat daca ai bani sa-l intretii si daca ai o casa destul de mare pentru ca el sa se desfasoare. Nu uita ca un animal nu e o jucarie care poate fi aruncata, ci o fiinta vie de care trebuie sa ai grija toata viata lui!
Animalele virtuale si animalele de plus sunt un inlocuitor excelent, fiind printre preferatele copiilor ca si cadouri de Craciun, asadar nu ezitati sa cumparati unul daca nu vreti un animal viu.
Papusi si figurine cu supereroi

Papusile nu se demodeaza niciodata. Fiecare Craciun are propria sa papusa la moda, asadar nu exista un singur model la care puteti sa apelati. Preferatele fetelor, totusi, sunt papusile Barbie, pe cand pentru baieti sunt Spiderman sau alti supereroi, depinde de filmul care e la moda in momentul Craciunului.
S-a demonstrat ca joaca cu papusile reduce nivelul de stres al copiilor. In acelasi timp, copiii pot vorbi cu papusile atunci cand au probleme, rezolvandu-si singuri problemele pe care le intampina.
Jocuri video

Orice copil isi doreste sa aiba o consola de jocuri video sau un computer performant.  Pentru ca jocurile video permit oricarui copil sa traiasca experiente care altfel i-ar fi inaccesibile. Datorita jocurilor video, un copil poate canta la chitara electrica fara a utiliza una, poate sa conduca o masina sport fara sa aiba permis de conducere sau poate lupta cu o armata de mercenari fara a se pune in pericol real. In plus, jocurile video precum Sims sau Second Life ofera interactiune sociala si pregatesc copilul pentru viata reala. Toate aceste calitati situeaza jocurile video in top 5 al preferintelor copiilor.
Jucarii

Multi copii se bucura atunci cand primesc cutii de cadouri pline de jucarii. In functie de varsta, poti alege o jucarie care sa se potriveasca copilului tau. De exemplu, copii mici vor adora jucariile de plus sau jocurile lego.
Un cadou potrivit este si un caleidoscop pe care sa si-l construiasca singuri si prin care sa vada tot felul de figuri geometrice colorate care se compun in mod aproape magic.
Copiii mai mari se vor bucura nespus sa primeasca board games sau echipament sportiv.
Educational

Darurile educative sunt perfecte pentru copii din doua motive: ii invata informatii noi si ii ajuta sa le aplice in cadrul unor activitati familiale. Doar pentru ca un cadou e educational nu inseamna ca nu este amuzant pentru copii.
De exemplu, o barcuta in sticla e un cadou extrem de amuzant si educativ, pentru ca copilul invata sa-si construiasca singur barcuta din sticla, realizand o sarcina aparent imposbila cu propriile sale maini.
Globul de colorat pentru copii e de asemenea un cadou minunat, deoarece copilul vostru va putea sa desenze globul pamantesc cu markere care se sterg apoi cu usurinta. Imaginati-va cum veti putea reconstrui impreuna traseul lui Marco Polo sau al lui Christofor Columb, desenand un glob care poate fi sters si desenat iar si iar, pana cand copilul vostru va stii perfect geografie si istorie fara a face nici un efort.
Sport

Orice ii face sa iasa afara din casa e un cadou bun, pentru ca reprezinta o batalie castigata in lupta cu televizorul si calculatorul. Incurajeaza-l sa iasa in natura sau sa practice un sport si ofera-i echipamentul cel mai atractiv, pentru ca asta il va stimul sa practice sportul respectiv. De la adidasi de firma pana la tricouri si bluze, aveti o gama larga de produse din care sa alegeti.
Daruri creative

Pentru copii cu talente artistice, exista cadouri care le permit sa-si manifeste creativitatea si le stimuleaza imaginatia. In functie de talentul lor exista o gama variata de pensule si culori tip tempera, ulei sau acuarele, precum si lut de modelat, creioane de colorat, kituri de confectionat bijuterii sau figurine care pot fi pictate.

Ofera-i oricare din aceste cadouri intr-un mod magic, care sa ramana pentru totdeauna in memoria copilului!