marți, 29 ianuarie 2013

Modificarile aduse de Noul Cod de Procedura Civila

Intrarea in vigoare a noului cod de procedura civila, la 1 februarie 2013, aduce o serie de schimbari la nivelul instantelor de judecata. Toate aceste modificari sunt cuprinse intr-o hotarare publicata, la 8 august 2012, in Monitorul Oficial.
Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 637/3012 pentru modificarea si completarea Regulamentului de ordine interioara a instantelor judecatoresti a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 559, din 8 august 2012.
Actul normativ aduce o serie de modificari ce vor intra in vigoare odata cu noul cod de procedura civila, adica la 1 februarie 2013. Astfel, odata cu intrarea in vigoare a acestei hotarari, in cadrul curtilor de apel si al tribunalelor vor functiona sectii sau complete specializate pentru cauze ce nu erau prevazute pana acum, si anume: cauze privind societati, registrul comertului, insolventa si concurenta neloiala. 
De asemenea, potrivit documentului, vor fi abrogate 2 paragrafe, si anume cel care stabileste atributiile judecatorilor ce solutioneaza cererile privind cetatenia romana, precum si cel care prevede ca justitia controleaza legalitatea actelor sau faptelor care se inregistreaza in registrul comertului. 
In prezent, judecatorii desemnati in Comisia pentru constatarea conditiilor de acordare a cetateniei romane aveau, printre altele, atributia de a intocmi rapoarte in vederea promovarii de catre ministrul justitiei a proiectelor de hotarari ale Guvernului pentru acordarea, redobandirea sau renuntarea la cetatenia romana. Totodata, judecatorii cu atributii la oficiul registrului comertului dispuneau inmatricularea societatilor comerciale si controlau actele si faptele ce tineau de competenta oficiului registrului comertului.
Noi atributii ale grefierului de sedinta pentru procesele incepute dupa 1 februarie 2013
Odata cu intrarea in vigoare a noului cod de procedura civila, si grefierul de sedinta va avea noi atributii. Astfel, atat in etapa premergatoare sedintei de judecata, cat si in etapa cercetarii judecatoresti desfasurata in procesele incepute dupa intrarea in vigoare a Codului de procedura civila, grefierul de sedinta va:
a) intocmi, pe baza dispozitiilor date de complet, toate comunicarile prevazute de lege inainte de fixarea primului termen de judecata, pe care le preda persoanei desemnate cu atributii privind expedierea actelor de procedura;
b) completa borderourile, daca nu exista o persoana desemnata cu atributii privind expedierea actelor de procedura, si preda corespondenta la arhiva, in vederea expedierii;
c) redacta incheierile si toate actele de procedura prevazute de lege;
d) urmari termenele prevazute de lege pentru efectuarea modificarilor sau completarilor la cererea de chemare in judecata, pentru depunerea intampinarii si a raspunsului la intampinare, va tine evidenta acestora si va informa completul de judecata cu privire la implinirea acestora;
e) intocmi citatiile;
f) prelua din arhiva si pastra dosarele pe durata necesara efectuarii actelor de procedura si studiului dosarului de catre completul de judecata;
g) imediat dupa fixarea termenului de judecata, pentru cauzele urgente, sau in cel mult 5 zile lucratoare, pentru celelalte cauze, emite procedurile de citare pentru primul termen de judecata si duce la indeplinire celelalte masuri pentru pregatirea judecatii.

Actele de sesizare a instantei
Pana in prezent, regulamentul de ordine interioare a instantelor judecatoresti stabilea ca toate actele de sesizare a instantei, depuse personal sau prin reprezentant, vor fi depuse la registratura si vor primi, in aceeasi zi, data certa. Ulterior, acestea se vor preda presedintelui instantei sau, dupa caz, judecatorului de serviciu, avand atasate dovezile privind modul in care au fost transmise.
De la 1 februarie 2013, potrivit prevederi actului normativ, dupa depunerea sesizarilor la registratura, se va stabili obiectul cauzei si data certa si se va da un numar din aplicatia ECRIS. In cazul in care actele nu primesc numar in sistemul informatic ECRIS, atunci ele vor fi prelucrate cu prioritate a doua zi, cu aprobarea presedintelui instantei sau a persoanei desemnate de acesta.
„(…) acestea (actele de sesizare a instantei, n.red.) vor fi prelucrate cu prioritate a doua zi, cu aprobarea presedintelui instantei sau a persoanei desemnate de acesta, incheindu-se in acest sens un proces-verbal si mentionand ca data certa data depunerii actului de sesizare la registratura”, se arata in textul hotararii.

Informatii noi in registrul de evidenta a cailor de atac impotriva hotararilor civile si penale
In ceea ce priveste registrul de evidenta a cailor de atac impotriva hotararilor civile si penale, acesta va contine, pe langa informatiile necesare in prezent (adica numele si prenumele partii care a declarat apelul sau recursul; numarul dosarului, data declararii caii de atac si data inaintarii dosarului la instanta competenta), si alte date precum:
- data comunicarii catre apelant/recurent a lipsurilor cererii,
- data primirii completarii cererii,
- data comunicarii cererii catre intimat,
- data primirii intampinarii,
- data comunicarii intampinarii catre apelant/recurent,
- data primirii raspunsului la intampinare.

Activitatea de judecata propriu-zisa

Actul normativ stabileste ca, la prima instanta, cercetarea procesului are loc in fata judecatorului, in camera de consiliu, cu citarea partilor, la care vor avea acces partile, reprezentantii lor, cei care ii asista pe minori, aparatorii partilor, martorii, expertii, traducatorii, interpretii. De asemenea, vor avea acces si alte persoane carora instanta, pentru motive temeinice, le admite sa asiste la proces.
Grefierul de sedinta va fi prezent in camera de consiliu inainte de inceperea sedintei, pentru a putea pune la dispozitie dosarele spre consultare, dar si pentru a atasa la dosare ultimele acte de procedura sau a corespondentei sosite la registratura.
Dupa intrarea completului in camera de consiliu, grefierul de sedinta va face apelul partilor si referatul oral al cauzei, prezentand pe scurt obiectul pricinii, modul in care s-a indeplinit procedura de citare si daca s-au realizat masurile dispuse de instanta la termenele anterioare.
Inregistrarea cererilor de apel sau de recurs si inaintarea dosarelor la instanta de apel sau de recurs
Indiferent ca sunt transmise direct sau prin posta, fax sau e-mail, cererile de apel sau recurs vor fi cuprinse intr-un dosar separat cu acelasi numar, cu indicativul <> sau <>, care se ataseaza la dosarul de fond al cauzei. Dupa ce sunt inregistrate in evidentele prevazute de lege, grefierul arhivar le preda presedintelui instantei sau persoanei desemnate de acesta, care poate decide ca procedura scrisa sa fie realizata de 2 sau mai multi judecatori ai instantei sau de presedintele completului imediat urmator celui care a solutionat cauza.
Odata indeplinite cele de mai sus, circuitul dosarelor va fi urmatorul:
- in cazul in care cererea de apel sau recurs nu indeplineste conditiile prevazute de lege, presedintele instantei sau persoana desemnata de acesta ia masuri pentru comunicarea catre apelant/recurent a lipsurilor cererii in vederea completarii sau modificarii ei;
- in cazul in care cererea de apel sau recurs indeplineste conditiile prevazute de lege presedintele instantei sau persoana desemnata de acesta dispune comunicarea cererii catre intimat, impreuna cu motivele de apel/recurs, si a copiilor certificate de pe inscrisurile alaturate care nu au fost infatisate la prima instanta, in vederea depunerii intampinarii;
- intampinarea depusa se comunica de indata apelantului/recurentului, punandu-i-se in vedere obligatia de a depune la dosar raspunsul la intampinare; in acelasi mod se procedeaza si in cazul in care se formuleaza apel/recurs incident si apel/recurs, provocat;
- presedintele sau persoana desemnata de acesta, dupa implinirea termenului de apel sau recurs pentru toate partile, precum si a termenelor prevazute pentru depunerea intampinarii si raspunsului la aceasta, ia masuri pentru inaintarea la instanta de apel/recurs a dosarului impreuna cu apelurile facute, intampinarea, raspunsul la intampinare, apelurile sau recursurile incidente sau provocate si dovezile de comunicare a acestor acte;
- dupa sosirea dovezilor de comunicare a tuturor actelor si dupa implinirea termenului de apel sau de recurs pentru toate partile, grefierul arhivar va inainta dosarul la instanta de apel ori de recurs, cu adresa semnata de presedintele instantei sau de judecatorul desemnat, in care se vor consemna: numarul dosarului, numarul si data hotararii atacate, numele si prenumele partilor care au declarat apel sau recurs, numarul copiilor de pe cererea de apel ori recurs, mentiunea daca apelul sau recursul a fost timbrat, caz in care se va indica valoarea taxei judiciare de timbru si a timbrului judiciar ce au fost achitate, mentiunea daca s-a depus intampinare si raspuns la aceasta, daca a fost promovat apel si recurs incident sau provocat.

Inregistrarea si judecarea cererilor de contestatie in anulare si de revizuire

Actul normativ stabileste ca dosarele avand ca obiect contestatiile in anulare sau revizuire introduse dupa intrarea in vigoare a Codului de procedura civila se transmit persoanei desemnate cu repartizarea aleatorie a cauzelor, in vederea repartizarii pe complete, in aceeasi zi.
"In situatia in care hotararea impotriva careia se indreapta calea extraordinara de atac a fost pronuntata de instanta de apel sau de recurs, presedintele completului caruia i-a fost repartizata cererea realizeaza procedura scrisa, care se aplica in mod corespunzator, in masura in care aceste dispozitii nu contravin prevederilor Codului de procedura civila", se arata in hotarare.

marți, 22 ianuarie 2013

Laptop sau tableta?

    Un laptop sau o tableta? – este dilema pe care o au tot mai multi cumparatori in ziua de azi, in contextul in care cele doua tipuri de gadget devin tot mai performante si mai atractive. Si se pare ca un singur device nu mai e suficient, asa ca, pentru a le usura alegerea, producatorii pun tot mai mult accent pe modelele hibrid – adica si laptop si tableta intr-un singur produs – sau pe tabletele care, cu ajutorul unei huse speciale, devin, imediat, laptop.
Lansarea Windows 8, in toamna trecuta, a impulsionat parca si mai mult producatorii sa ofere device-uri instalate deja cu acest sistem de operare.
De altfel, Microsoft a vandut 40 de milioane de licente Windows 8 in prima luna de la lansare, un ritm mult mai bun decat la lansarea Windows 7, in urma cu trei ani. Cu toate acestea, potrivit analistilor, rezultatele nu sunt chiar spectaculoase pentru sistemul de operare care ar trebui sa concureze dominatia Google si Apple pe piata dispozitivelor mobile.
O parte importanta din vanzari a fost asigurata de achizitiile producatorilor de PC-uri. Potrivit firmei de cercetare StatCounter, circa 1% din 1,5 miliarde de utilizatori de computere au instalat Windows 8.



    Asus Taichi

       
                                   


    Desi pare a fi doar un simplu ulttrabook, acesta are doua ecrane full HD, de 11,6 inci. Al doilea ecran este incorporat pe verso-ul capacului, ceea ce permite dispozitivului sa functioneze ca o tableta atunci cand laptopul este inchis. Cele doua ecrane sunt complet independente unul de altul, si pot fi, de asemenea, utilizate simultan. Astfel, teoretic, doi utilizatori pot folosi in acelasi timp un Asus Taichi.


Pret estimativ: 6.800 lei
Procesor: Intel Core i7 Ivy Bridge
Capacitate HDD: 256GB
Diagonala LCD: 11.6
Tip display: Full HD LED Touch Non-Glare
Audio: Bang & Olufsen ICEpower
Dimensiuni (W x D x H): 30.66 x 19.93 x 1.74 cm
Greutate: 1.25 kg


    Dell XPS 12

                 
                

    Este un ultrabook convertibil in tableta. Este dotat cu un sistem unic de rotire a ecranului, astfel incat, odata acesta intors invers, dispozitivul devine o tableta. Practic, ecranul, prins pse laterale intr-o rama de aluminiu, se poate roti cu 180 de grade, astfel ca Dell XPS 12 se transforma fie intr-un ultrabook, fie intr-un tablet PC cu diagonala de 12,5 inci full HD. Este disponibil cu pana la 8 GB de memorie RAM, 256 GB SSD pentru stocare si dispune de procesorul de a treia generatie Intel Core i7-3517U.


    Pret: de la 1.120 dolari pana la 1.700 de dolari, pe site-ul oficial Dell
Procesor: Intel Core i5-3317U sau i7-3517U
Ecran: 12.5" FHD 1080p Touch
Memorie: 8GB Dual Channel DDR3 SDRAM - 1600MHz
Chipset: Intel HD 4000
Greutate: 1,52 kg.
Dimensiuni: 31,75 cm x 21,3 cm x 2,03 cm


    HP Envy X2

     
                           
                                 

    Este un laptop convertibil cu un ecran de 11.6 inci, dotat cu un procesor dual-core Intel Atom. Practic, ecranul se poate separa si prinde inapoi de tastatura, conexiunea facandu-se cu ajutorul unor conectori magnetici. Atat ecranul (tableta) cat si tastatura sunt alimentate separat, astfel ca, folosit ca laptop, durata de viata a bateriei aproape se dubleaza.
HP Envy X2 vine cu 2GB de RAM, in timp ce hardul ofera pana la 64GB capacitate de stocare.


Pret: de la 849 dolari pe site-ul HP
Procesor: Intel Atom 1.8 GHz dual core
Memorie RAM: 2 GB
Hard SSD
Ecran: 11,6 inci, LED backlight
Rezolutie: 1366 x 768 ( HD )
Camera: 8 Megapixeli spate, 2 megapixeli fata
Memory Card Reader - SD Memory Card
Dimensiuni: 30,3 x 20,6 x 1,93 cm
Greutate: 1,4 kg



    Lenovo IdeaPad Yoga 13

                               
                 
                        

    Yoga Lenovo IdeaPad 13 este un ultrabook care combina gradul de utilizare a unui laptop cu experienta simplei atingeri a unei tablete. Ecranul are o diagonala mare, de 13,3 inci, multitouch, fiind capabil de o rotire cu 360 de grade, astfel ca laptopul devine o tableta, cu tastatura dedesupt, ceea ce este un pic cam ciudat.

    Pret: de la 999 dolari pe site-ul Lenovo
Procesor: Intel Core i7-3517U, i5-3317U, i3-3217U
Memorie: 4GB, 8GB DDR3
Grafica: Intel HD Graphics 4000 (integrata)
Camera webcam integrata: 1.0MP 720p HD
Dimensiuni: 333.4 x 224.8 x 16.9 mm
Ecran: 13.3" HD capacitive multitouch display (16:9 widescreen) (1600x900)
Greutate: 1.54 kg


    Lenovo ThinkPad Twist



                                  
                                


    Dupa cum sugereaza si numele, Lenovo ThinkPad Twist este un ultrabook convertibil, care poate fi atat un laptop cu touch-screen, pentru munca la birou, cat si o tableta. Are carcasa din aliaj de magneziu, iar ecranul este protejat cu sticla Gorilla, pentru evitarea zgarieturilor.

    Pret de pornire: 746,1 dolari, pe site-ul Lenovo
Procesor: Intel Core i3 – 3217U (1.8 GHz, 3MB L3, 1600 MHz FSB)
Ecran: 12.5" HD IPS Touch Sensor (1366 x 768)
Camera web: 720p HD
Grafica: Intel HD Graphics 4000
Memorie: Pana la 8GB
Baterie: 7 ore
HDD: 320GB/500GB
Dimensiuni: 313mm x 236mm x 20mm
Greutate: 1.58 kg

    Microsoft Windows Surface



    Windows Surface a fost proiectat de Microsoft special pentru a prezenta capacitatile sistemului de operare Windows 8. Echipat cu un ecran de 10,6 inci, Surface este prezent in doua variante: una cu Windows 8 Pro, alta cu Windows RT, program de operare lansat odata cu Windows 8 si conceput special pentru tablete. Cu ajutorul unei huse cu tastatura, Surface poate deveni usor un laptop cu ecran de diagonala 10,6 inci.

    Pret: de la 499 de dolari, pentru Surface cu Windows RT, pe site-ul Microsoft
Pret cu coperta cu tastatura: intre 599 si 699 dolari
Pret pentru Surface cu Windows 8 Pro: de la 899 de dolari
Dimensiuni: 27,4 x 17,3 x 1,35 cm
Greutate: 907 grame
Stocare: 64GB, 128GB
Ecran: 10.6" ClearType Full HD 1920x1080 pixels
Procesor: Intel Core i5
Grafica: Intel HD Graphics 4000
Camere: doua, de 720p HD fiecare

    Sony Tap 20



    Este un PC all-in-one, portabil, si in acelasi timp o tableta gigant, cu un ecran de 20 de inci. Este un computer care poate fi plimbat in casa, dintr-o camera in alta, fara sa fie nevoie de cabluri pentru a fi alimentat la priza ori pentru tastatura si mouse. Ecranul touchscreen urias face ca Sony Vaio Tap 20 sa poata fi folosit la jocuri in care sa participe toata familia.


Pret: 999 dolari in SUA
Procesor: Intel Core i5-3317U
Grafica: Intel HD Graphics 4000
Memorie RAM: 4GB
Ecran: Touchscreen All-In-One
Hard: 750GB

    Toshiba U925t Ultrabook

         
                  
    Toshiba Satellite U925t Ultrabook este un laptop cu ecran glisant, de 12,5 inci, care poate fi transformat intr-o tableta. Sau o tableta sub ecranul careia se ascunde o tastatura, dezvaluita prin glisaresi care poate deveni laptop. Este un device cu forma unica, alimentat de un procesor Intel Core i5, grafica HD 4000 si un SSD 128GB. Are doua porturi USB 3.0, HDMI si jack pentru casti de 3,5 mm.


Pret de la 1.117 dolari in SUA
Procesor: Intel Core i5-3317U
Memorie: 4GB DDR3 1600MHz
Hard: 128GB SSD (Serial ATA)
Ecran: 12.5" widescreen, Gorilla Glass,
Rezolutie: 1366x768 (HD)
Memory Card reader

duminică, 20 ianuarie 2013

Afacere profitabila : Covrigaria

    Sa faci profit  intr-o  luna nu este chiar atat de simplu mai ales in vremurile acestea, luand in considerare faptul ca nu multe afaceri reusesc aceasta performanta si de aceea realizam ca trebuie sa fie vorba despre un domeniu  in plina ascensiune, ori unul in care vanzarile sunt mereu mari, consistente, constante!

    In mod real, numerosi romani cauta astfel de domenii, in care sa isi demareze afaceri concentrate pe servicii sau produse cerute in mod constant, fara intreruperi si fara stagnari. 

    Una dintre aceste afaceri este si: covrigaria.



    Pentru multi, covrigariile pot parea afaceri plictisitoare, mult ingradite. Te gandesti ca vei produce covrigi si cam atat. Ii vinzi si apoi ce urmeaza? Ei bine, covrigariile detin numeroase oportunitati de dezvoltare si acest lucru nu trebuie neglijat.

    Spre exemplu, o simpla covrigarie se poate transforma intr-un veritabil lant de astfel de unitati aducatoare de profit. O covrigarie se poate anexa cu o mica berarie si unitatea se poate dezvolta catre ideea de terasa de vara-primavara. Acest mix este deosebit de interesant peste hotare: covrigul si berea la halba.

    Pentru majoritatea celor care cocheteaza cu ideea de a-si infiinta o covrigarie, avantajele sunt numeroase si demn de luat in considerare. 

    Iata doar cateva dintre cele mai puternice motive care ne determina sa investim intr-o astfel de afacere:

1. Covrigariile cer capital initiat de investitie de aproximativ 15.000 - 20.000 de euro. Este o afacere pe care putem sa o demaram prin intermediul unei finantari prin credit bancar, imprumut de la rude sau prieteni, capital co-investit alaturi de un partener de afaceri si nu numai.

2. Covrigariile se concentreaza pe unul dintre cele mai interesante produse pentru orice perioada, sezon. Cand discutam despre covrigi, realizam ca ramane un produs pe care il cumpara numeroase persoane, indiferent de varsta, de venituri, de preferinte culinare si nu numai.

3. Potentialul de profitabilitate este unul extrem de mare daca tinem cont de cateva reguli de baza: locatia trebuie sa fie una avantajoasa, produsele trebuie sa fie de calitate si realizate "la vedere", utilajele trebuie sa fie performante si sa asigure productie pe banda, si nu in ultimul rand vanzarea sa aiba loc rapid, nici un clinet nu doreste sa stea mai mult de 2-3 minute la coada pentru niste covrigi.



Mult succes in afaceri!


vineri, 18 ianuarie 2013

Documentarea, cea mai importanta in pariurile sportive!



In pariurile sportive multi nu stiu ca cel mai important lucru nu este inspiratia sau norocul. O buna documentare inainte de un pariu rezolva de multe ori dilemele pe care multi le au atunci cand formeaza bilete, sau chiar atunci cand joaca meciuri simple.
Daca ar fi sa facem un clasament al lucrurilor importante pentru a avea succes in pariuri, documentarea s-ar clasa la orice ora pe primul loc.
Multi aleg sa joace la pariuri ghidandu-se dupa cote sau numele echipelor. Ceea ce majoritatea pariorilor uita este ca nu cota sau numele echipei conteaza (prea mult) ci forma de moment, absentele din lot, parcursul echipei pana in momentul respectiv, statistica la meciurile de acasa/deplasare.
Documentarea poate fi de doua feluri. Documentare video prin urmarirea meciurilor, ceea ce cu siguranta va ajuta un ochi format care se pricepe la sportul respectiv sa aleaga un pronostic bun, dar si o documentare rapida, cea in care pariorul citeste avancronica partidei cu statistici, absente, echipe probabile etc.
Bineinteles ca o buna documentare nu asigura succesul in pariuri sau imbogatirea peste noapte, insa pe termen lung cu siguranta se vor vedea rezultatele.
De asemenea o documentare trebuie sa fie privita intotdeauna cu un ochi obiectiv, deoarece puteti pica de partea cealalta a baricadei. De aceea in ghidul unui parior este recomandat sa se evite meciurile echipei favorite.



Principalul factor datorita caruia pariorii nu se documenteaza este lenea sau lejeritatea. De ce sa piarda 5 minute citind un articol si mai ales, sa nu mai vorbim de urmarirea meciurilor. Exista si oameni carora le face placere sa se documenteze, oameni pasionati de sport si de pariuri, oameni care au inteles pe propria piele ca fara o documentare buna vor pierde tot bankroll-ul disponibil pentru pariuri.
Nu putine sunt insa situatiile in care pariorul se documenteaza, alege pariul corect in urma documentarii, iar la final pariul este pierdut. Este normal sa se intample astfel de lucruri, deoarece dupa cum am spus, documentarea nu aduce imbogatirea peste noapte ci rezultate bune pe termen lung.
Nu excludem nici cazurile in care pariorul formeaza un bilet fiind influentat de cote si numele echipelor, iar la final va avea castig de cauza. Probabil toti pariorii au avut un asemenea noroc macar o data, insa mai tarziu va veti mira de ce astfel de castiguri apar o data la cateva luni, sau chiar mai rar.
Una peste alta, va recomandam sa va documentati inainte de alegerea pariurilor. Nu trebuie sa va bazati pe intuitie, inspiratie sau noroc. La fel ca si in poker, norocul este doar o mica parte din succesul in pariuri.

marți, 15 ianuarie 2013

Sfaturi utile privind achizionarea unui LED TV


Ce este de fapt LED TV ? Oare sunt mai bune televizoarele LED ? De ce ?
Intrucit  se constata un interes foarte mare pentru televizoarele LED vom intra in detalii mai amanuntite despre aceasta tehnologie.
LED = Light Emitting Diode. Este o dioda ( conduce curentul intr-un singur sens ) care emite lumina . Tehnologia LED a avansat foatrte mult in ultimii ani de la led-urile intilnite pe la tot felul de aparate si gadget-uri pina la puternicele led-uri din zilele noastre folosite la lanterne chiar si becuri. Cred ca toata lumea isi aminteste BMW Seria 5 masina care a aparut cu led-uri in locul lumnilor de pozitie.

Revenind la televizoarele LED, ele sunt in esenta televizoare LCD. Pentru a reda imagini acestea (LCD-urile) au nevoie de o sursa de lumina , sursa care la un TV LCD este un tub fluorescent ( un fel de neon mai mic). Ei bine un televizor LED este de fapt un televizor LCD normal la care se inlocuiesc tuburile fluorescente cu LED-uri . Si cam atit. Nu este vorba de nici o tehnologie revolutionara, imaginea este compusa
identic doar ca sursa de lumina este un LED.
Care sunt avantajele ?
- In primul rind LED-urile sunt extrem de mici asadar se pot realiza televizoare incredibil de subtiri.
- LED-urile sunt foarte economice deci consumul de curent al televizorului va scadea sensibil deasemenea nu se va mai incalzi foarte mult.
- LED-urile sunt rapide ( se pot stinge / aprinde individual) foarte rapid si se pot astfel realiza anumite efecte de imbunatatire a imaginii cu un impact semnificativ.
Retineti : Un LED nu este nimic altceva decit un LCD cu alt tip de iluminare de fundal. Totusi datorita avantajelor oferite de LED-uri pe ansamblu imaginea afisata va fi mai buna . Dar oare merita diferenta destul de mare de pret ? Raspunsul este : Cu siguranta DA  conditia fiind ca tehnologia LED utilizata sa fie cea
protrivita. In caz contrar costul mai mare nu este deloc justificat.
Din pacate producatorii de LED-uri “uita” sa mentioneze ce tip de tehnologie LED folosesc. Din pacate !
Cu toate acestea daca vom sti ce sa cautam putem gasi informatii detaliate pe Internet despre fiecare televizor. Asadar inainte sa cumparati un LED notati modelul si cautati date despre ele.
Asadar , cum se pot folosi celebrele LED-uri la un televizor ? Iata mai jos modalitatile si respective efectele utilizarii LED-urilor asupra imaginii.



Edge lit without local dimming: (Iluminare pe margini fara intunecare locala) este cel mai des mod intilnit in productie astazi. A fost introdusa de catre Samsung si este acea tehnologie care ne permite sa avem televzoare extreme de subtiri. Astfel LED-urile care produc lumina sunt montate pe marginea ecranului si nu in spatele acestuia astfel obtinind un TV SLIM (subtire). Din pacate nu aduce avantaje fata de un LCD normal ba chiar un mare dezavantaj ar fi faptul ca imaginea in centru poate fi mai intunecata decit pe margini (pt ca LED-urile nu sunt in spatele fiecarui pixel) ci pe margine ? Deci de ce sunt mai scumpe ? Marketing !
Full array without local dimming: (linie complete de led-uri fara intunecare locala). Destul de rar intilnit. Folosit la modelele mai vechi sau foarte ieftine consta in inlocuirea tubului fluorescent cu un sir de LED-uri . Practic nici un dezavantaj fata de LCD , ca avantaje ar fi faptul ca vor consuma mai putin current LED-urile fiind mai economice.
Si acum partea interesanta: ceea ce trebuie sa cautam atunci cind cumparam un LED TV

Edge lit WITH local dimming: (iluminare pe margini CU intunecare locala) este un produs care imbina avantajele tehnologiei subtiri cu cea a intunecarii locale. Practic anumite zone ( LED-uri) pot fi stinse independent. Sa ne imaginam o imagine de exterior . Cerul albastru si soseaua neagra. Pentru obtinerea
unui contrast mai puternic ledurile de pe rindul de sus sunt aprinse la maxim iar cele de jos sunt stinse sau aproape stinse.

Full array WITH local dimming: (linie complete de led-uri CU intunecare locala).Este varianta cea mai buna . Permite inclusiv stingerea individuala a ledului aferent fiecarui pixel. Din pacate este foarte scumpa de produs , greu de gasit in magazine . Dar este cea mai buna tehnologie si ea imbina TOATE avantajele
LED mai putin grosimea televizorului. Este utilizata de Sony pentru modelele foarte scumpe din gama de virf.
Recomandarea noastra : daca doriti ca investitia dvs sa conteze investiti intrun LED cu local dimming. In caz contrar faceti risipa inutila de bani neexistind avantaje majore fata de clasica tehnologie LCD. Si in final trebuie sa mentionez ca imaginea afisata de LED cu local dimming se apropie si este un competitor pentru plasma . Plasma ramine insa cea mai buna imagine dar este scumpa pentru diagonale mici si consuma
foarte mult current comparativ cu LED si LCD.




miercuri, 9 ianuarie 2013

Cum să vorbeşti gratuit la telefon



Zeci de aplicaţii pentru smartphone te ajută să comunici fără să consumi din abonament. Singura condiţie e să ai net.
Convorbirile la telefonul mobil se pot ţine şi prin intermediul internetului. Trebuie să ai un smartphone şi o conexiune wireless şi poţi sta cu orele la telefon. Te costă doar abonamentul la internetul de acasă şi chiar nimic dacă e o reţea deschisă sau publică.
Aplicaţiile de tip VoIP, voce transmisă prin intermediul internetului, încep să devină din ce în ce mai populare odată cu răspândirea smartphone-urile printre utilizatori. Cum funcţionează? Instalezi una dintre aceste aplicaţii pe care le găseşti în magazinele virtuale de softuri de la Apple, Google sau Microsoft şi îţi faci un cont.
De aici, lucrurile sunt simple, dacă aplicaţia e activă poţi suna sau primi apeluri. Trebuie precizat că cei care poartă conversaţiile trebuie să folosească aceeaşi aplicaţie. Iată care sunt cele mai populare aplicaţii în România.
Viber. Poţi suna şi primi telefoane, dar şi să trimiţi sau să primeşte SMS-uri. Aplicaţia îţi va apărea ca alternativă atunci când vrei să suni pe cineva.




Skype. E un soft popular la noi pe PC-uri. Aplicaţia funcţionează la fel şi îţi dă posibilitate să faci şi apeluri video.
Fring. Pe lângă apelurile vocale, poţi face conferinţă video în patru pe smartphone- ul tău.
Dezavantaje
O oră de conversaţie îţi mănâncă aproximativ 50 MB, total neprofitabil dacă foloseşti traficul de date din abonamentul smartphoneului. Prin urmare, aplicaţiile VoIP e indicat să le foloseşte conectându-te la o reţea care oferă trafic de date nelimitat


luni, 7 ianuarie 2013

Samsung Galaxy S4

    În ultima perioadă, presa internaţională a lansat pe piaţă tot mai multe zvonuri despre viitorul gadget al Samsung. Iată, aşadar, în rândurile de mai jos, cele mai recente informaţii despre acest gadget.

    Conform specialiştilor, noul Samsung Galaxy va avea un ecran de 5 inch, intrând practic în într-o nouă eră denumită "phablet". De asemenea, noul S4 va fi Full HD, având un display de 1080p şi o rezoluţie de 440ppi (adica identic cu cel al HTC Droid DNA).

    Mai mult, sustine publicatia Press Blue, Galaxy S4 va fi primul terminal care vine echipat cu un ecran flexibil. Chiar ieri, s-a scris că în prima jumătate a lui 2013 sud coreeni vor începe producţia în masă a ecranelor flexibile. Odată cu noile display-uri, sticla va fi pur si simplu înlocuită cu plasticul. Tehnologia folosită poartă numele de OLED.

    În încercarea de a câştiga războiul cu rivalul Apple, noul terminal va avea, se pare, o cameră foto de 13 MP. Informaţia a apărut pe internet în urma unui document intern publicat de un angajat al companiei.

    Cei mai mulţi analişti susţin că Samsung va lansa oficial gadget-ul în cadrul Mobile World Congress 2013 organizat la Barcelona, în luna Februarie, însă există specialişti care sunt de părere că Galaxy S4 este prea important pentru a nu-i organiza un eveniment separat si dedicat exclusiv lui.
Până acum Samsung a refuzat să comenteze orice zvon despre acest smartphone.

    Potrivit idesigntimes, preţul de pornire al Samsung Galaxy S4 va fi de 599 de dolari.

                              

Caracteristici:

- camera 13 megapixeli;
- integrare Skype cu cameră faţă de 1,9 megapixeli.

Specificaţii:

- 16GB, 32GB, 64GB and 128GB;
- Android Jelly Bean 4.2 OS;
- baterie de 3200 mAh;
- procesorul quad-core Exynos 5450 de 2 GHz;
- 3GB of RAM.

Design:

- ecran de 5 inch cu display flexibil
- mai subtire si mai elegant.


vineri, 4 ianuarie 2013

Recomandari afaceri 2013


Pentru cei care inca nu au demarat afaceri, 2013 ramane un an destul de interesant pentru anumite tipuri de investitii. Discutam, in mod preponderent, despre acele investitii in domenii cat mai noi, cat mai fertile, cat mai putin traficate de competitori puternici. 

O solutie viabila pentru cei care cauta astfel de idei de afaceri ramane cea de a se lasa ghidati de creativitate, imaginatie si putere de inovatie. Asa ca multi antreprenori vor cerceta ideile de afaceri deja valorificate cu succes in ultimii ani si vor incerca sa le imbunatateasca.

O alta solutie care ne ramane la dispozitie este cea de a cauta noi idei de afaceri in suma impresionanta de nevoi si dorinte ce caracterizeaza un anumit segment de consumatori gata sa ne aduca profituri substantiale. Descoperim nevoi si dorinte si incercam, prin intermediul produselor si serviciilor oferite, sa le acoperim cu eficienta maxima.

Iata si care sunt recomandarile pentru cei care au de gand sa isi scoata economiile la vedere in 2013 si sa le valorifice cu rezultate cat mai bune:
                                      

1. Investitii in lavanda.
2. Afaceri agricole cu o gradina de trandafiri
3. Ferma de porci vietnamezi
4. Ferma de curcani bio
5. Cresterea caprelor pentru branzeturi fine, iaurturi cu verdeturi si lapte de calitate inalta.
6. Ferma de bivolite BIO
7. Magazin online cu produse electronice si electrocasnice resigilate
8. Librarie online cu e-book-uri si carti print noi sau SH
9. Agentie de social media marketing
10. Cursuri pentru start-up-eri si antreprenori care cauta sa isi perfectioneze abilitatile si competentele pentru succes in afaceri.
11. Consultanta pentru proiectarea de planuri de afaceri.
12. Consultanta financiara si planificare a cheltuielilor, servicii de consultanta pentru planificarea bugetelor si echilibrarea fluxului de numerar. In cateva cuvinte, am rezumat cele mai importante servicii de care sunt interesati numerosi afaceristi romani.
13. Organizarea de sesiuni de networking si coaching pentru profesionisti si antreprenori.
14. Servicii de proiectare de platforme online si magazine online.
15. Cultivarea plantelor medicinale in sistem ecologic
16. Cultivarea arbustilor fructiferi in sistem ecologic
17. Cultivarea catinei in sistem ecologic
18. Investitii in salcie energetica


Mult succes si afaceri cat mai profitabile in 2013!