miercuri, 9 ianuarie 2013

Cum să vorbeşti gratuit la telefon



Zeci de aplicaţii pentru smartphone te ajută să comunici fără să consumi din abonament. Singura condiţie e să ai net.
Convorbirile la telefonul mobil se pot ţine şi prin intermediul internetului. Trebuie să ai un smartphone şi o conexiune wireless şi poţi sta cu orele la telefon. Te costă doar abonamentul la internetul de acasă şi chiar nimic dacă e o reţea deschisă sau publică.
Aplicaţiile de tip VoIP, voce transmisă prin intermediul internetului, încep să devină din ce în ce mai populare odată cu răspândirea smartphone-urile printre utilizatori. Cum funcţionează? Instalezi una dintre aceste aplicaţii pe care le găseşti în magazinele virtuale de softuri de la Apple, Google sau Microsoft şi îţi faci un cont.
De aici, lucrurile sunt simple, dacă aplicaţia e activă poţi suna sau primi apeluri. Trebuie precizat că cei care poartă conversaţiile trebuie să folosească aceeaşi aplicaţie. Iată care sunt cele mai populare aplicaţii în România.
Viber. Poţi suna şi primi telefoane, dar şi să trimiţi sau să primeşte SMS-uri. Aplicaţia îţi va apărea ca alternativă atunci când vrei să suni pe cineva.




Skype. E un soft popular la noi pe PC-uri. Aplicaţia funcţionează la fel şi îţi dă posibilitate să faci şi apeluri video.
Fring. Pe lângă apelurile vocale, poţi face conferinţă video în patru pe smartphone- ul tău.
Dezavantaje
O oră de conversaţie îţi mănâncă aproximativ 50 MB, total neprofitabil dacă foloseşti traficul de date din abonamentul smartphoneului. Prin urmare, aplicaţiile VoIP e indicat să le foloseşte conectându-te la o reţea care oferă trafic de date nelimitat