vineri, 18 ianuarie 2013

Documentarea, cea mai importanta in pariurile sportive!



In pariurile sportive multi nu stiu ca cel mai important lucru nu este inspiratia sau norocul. O buna documentare inainte de un pariu rezolva de multe ori dilemele pe care multi le au atunci cand formeaza bilete, sau chiar atunci cand joaca meciuri simple.
Daca ar fi sa facem un clasament al lucrurilor importante pentru a avea succes in pariuri, documentarea s-ar clasa la orice ora pe primul loc.
Multi aleg sa joace la pariuri ghidandu-se dupa cote sau numele echipelor. Ceea ce majoritatea pariorilor uita este ca nu cota sau numele echipei conteaza (prea mult) ci forma de moment, absentele din lot, parcursul echipei pana in momentul respectiv, statistica la meciurile de acasa/deplasare.
Documentarea poate fi de doua feluri. Documentare video prin urmarirea meciurilor, ceea ce cu siguranta va ajuta un ochi format care se pricepe la sportul respectiv sa aleaga un pronostic bun, dar si o documentare rapida, cea in care pariorul citeste avancronica partidei cu statistici, absente, echipe probabile etc.
Bineinteles ca o buna documentare nu asigura succesul in pariuri sau imbogatirea peste noapte, insa pe termen lung cu siguranta se vor vedea rezultatele.
De asemenea o documentare trebuie sa fie privita intotdeauna cu un ochi obiectiv, deoarece puteti pica de partea cealalta a baricadei. De aceea in ghidul unui parior este recomandat sa se evite meciurile echipei favorite.



Principalul factor datorita caruia pariorii nu se documenteaza este lenea sau lejeritatea. De ce sa piarda 5 minute citind un articol si mai ales, sa nu mai vorbim de urmarirea meciurilor. Exista si oameni carora le face placere sa se documenteze, oameni pasionati de sport si de pariuri, oameni care au inteles pe propria piele ca fara o documentare buna vor pierde tot bankroll-ul disponibil pentru pariuri.
Nu putine sunt insa situatiile in care pariorul se documenteaza, alege pariul corect in urma documentarii, iar la final pariul este pierdut. Este normal sa se intample astfel de lucruri, deoarece dupa cum am spus, documentarea nu aduce imbogatirea peste noapte ci rezultate bune pe termen lung.
Nu excludem nici cazurile in care pariorul formeaza un bilet fiind influentat de cote si numele echipelor, iar la final va avea castig de cauza. Probabil toti pariorii au avut un asemenea noroc macar o data, insa mai tarziu va veti mira de ce astfel de castiguri apar o data la cateva luni, sau chiar mai rar.
Una peste alta, va recomandam sa va documentati inainte de alegerea pariurilor. Nu trebuie sa va bazati pe intuitie, inspiratie sau noroc. La fel ca si in poker, norocul este doar o mica parte din succesul in pariuri.