joi, 8 noiembrie 2012

Parfumuri recomandate femei/ barbati toamna - iarna


Parfumurile pentru sezonul rece pot fi mai dulci sau cu un miros mai greu decat cele care se poarta in sezonul de vara. Atunci cand iti alegi un parfum pentru toamna sau iarna, tine cont si de imprejurarile in care vrei sa il folosesti, de cum te reprezinta sau cine ai vrea sa fii in el..Aromele proaspete si viguroase ale anotimpului rece pot concura cu succes mirosul parfumurilor delicate, acoperindu-le rapid pe acestea atunci cand se prefera nuantele usoare de fructe sau cele florale. De aceea, oricat de mult am depinde de un tip anume de parfum sau deodorant, este bine sa optam pe perioada sezonului rece si pentru o alternativa de compromis, care sa ne prinda totusi de minune in ciuda parerilor preconcepute care pot fi emise intr-o asemenea situatie. Produsele cosmetice specifice iernii sau toamnei tarzii sunt de obicei putin mai incarcate decat cele varatice, se apropie oarecum prin aceasta de gama de produse adresate barbatilor si au nevoie de un plus de potenta pentru a se mentine bine in aerul foarte rece si proaspat al iernii.Iata cateva optiuni din care o poti alege pe cea care ti se potriveste cel mai bine.



Donna Karan, este un parfum caracterizat prin fapul ca poti sa atragi toate privirile si sa cuceresti pe oricine intr-un loc aglomerat.
Coco - Chanel are un miros usor dulceag care se potriveste cel mai bine toaletelor simple si expresive.
Lou Lou - Cacharel, pentru a fii seducatoare si pentru a avea un aer de femeie fatala..
Obsession - Calvin Klein, daca esti sau vrei sa fii genul de femeie moderna, pusa pe cuceriri.
Vanderbilt - Gloria Vanderbilt, daca vrei sa ai stil si curaj in acelasi timp
Poison - Christian Dior, iti consolideaza imaginea de femeie matura, sofisticata si sigura pe sine.
Ferre - Gianfranco Ferre, se poarta la ocazii cand vrei sa fii plina de exuberanta si extravaganta.
Alien - Thierry Mugler este un parfum unic pentru femeile tinere. E dulce, sexy si exotic,  puternic, deci trebuie folosit cu masura..
Ricci Ricci - Nina Ricci e un parfum modern, pentru fetele care vor sa iasa din anonimat, perfect pentru petreceri sau locuri unde vrei sa eclipsezi pe toata lumea.
Madame Rochas - Rochas,  te simti ca o “madame” cu manusi de matase si perle fine la gat, frantuzesc si de feminin, se potriveste unei ocazii cand trebuie sa fii eleganta si sa impui prin distinctie. Poti sa fii sigura ca nu vei mirosi ca toate celelalte persoane care folosesc ultimele parfumuri la moda.




La fel ca si la parfumurile de iarna pentru femei, cam acelasi lucru este valabil si la parfumurile de iarna pentru barbati si anume ca, pentru sezonul rece sunt de preferat parfumurile orientale la care mai putem adauga si parfumurile lemnoase.Din categoria parfumurilor orientale (parfumuri orientale = parfumuri calde, opulente, condimentate si senzuale cu note intense de mosc, lemn de santal, ambra, vanilie, rasini exotice acompaniate de flori exotice si condimente) sunt potrivite pentru sezonul rece mai ales:



a) Parfumurile orientale fougere - note orientale precum note piperate si note lemnoase calde sunt improspatate cu ajutorul notelor de lavanda, cumarina, rozmarin, etc. (exemple Armani Attitude, Givenchy Play Intense Men, Jean Paul Gaultier Le Male, Joop Homme,Versace Dreamer, etc.)
b) Parfumurile orientale piperate - combinatie de condimente precum cuisoare, nucsoara, scortisoara cu note orientale de rasini si lemn. (exemple Burberry London Men, Armani Code Men, Armani Attiture Extreme, Yves Saint Laurent Opium Men,etc.).
c) Parfumurile orientale lemnoase - amestec de ingrediente orientale cu ingrediente lemnoase precum lemn de santal, cedru si vetiver, (exemple  Bvlgari Black, Bvlgari Man, Calvin Klein Euphoria Intense Men, Chanel Allure Pour Homme, Zino Davidoff, Diesel Only the Brave Men, Givenchy Very Irresistible Men, Paco Rabanne Black Xs, Ultraviolet Men, Thierry Mugler A Men, Versace Blue Jeans, etc.).
Din grupa parfumurilor lemnoase, cele mai potrivite pentru anotimpul rece sunt in special:
a) parfumurile lemnoase piperate - parfumuri placute, interesante, realizate in urma mix-ului dintre note lemnoase exotice condimentate cu scortisoara, cuisoare, nucsoara, piper, etc.
(exemple Azzaro Visit Men, Baldessarini Del Mar, Calvin Klein Man, Carolina Herrera Chic Men, Nino Cerruti 1881 Amber pour homme, Chanel Egoiste, D&G The One Men, Givenchy pour Homme, Gucci pour Homme, Terre D’Hermes, Hugo Boss Bottled (No.6) Men, Hugo Boss Orange Men,  Kenzo Jungle Men, Ralph Lauren Polo Double Black, Rochas Men, Tom Ford Grey Vetiver, Versace Man, Yves Saint Laurent La Nuit de L’Homme edt, etc.).