marți, 13 noiembrie 2012

Sfaturi utile pentru a construi ieftin

Ca oricare alta actiune, si constructia unei locuinte se desfasoara dupa cateva reguli. Acestea trebuie intelese in primul rand iar abia apoi aplicate. Cu alte cuvinte, daca urmati regulile in cauza si nu va abatei de la ele, este posibil sa construiti mai ieftin.
Terenul potrivit
Achizitionarea unui teren, in ziua de astazi, este o investitie  costisititoare. Cum putem insa sa "economisim" bani in acest proces? Este adevarat ca nimeni nu este dispus sa scada pretul unui lot. Insa puteti face economie cumparandu-va un teren dotat cu utilitatile necesare (gaze, apa, canalizare, curent etc.). In cazul in care nu stiati, procesul de a va 'trage la scara" toate utilitatile mentionate este unul foarte costisitor. In plus aveti nevoie de aprobari, timp mult, rabdare si bani cheltuiti.
Clarificati-va ideile
Atunci cand doriti sa aveti o casa sunteti atat de entuziasmati incat doriti sa incepeti constructia ei cat mai repede. Nu va grabiti insa.Mai bine mai asteptati putin timp - in care sa va documentati, sa va clarificati cat de cat ideile si sa le puneti in ordine. In ciuda faptului ca intervin multe modificari in timp, imaginati-va cum ar fi sa nu stiti nici macar ce doriti exact! Desi este dificil sa nu te razgandesti pe masura ce lucrarile avanseaza, anumite modificari se pot face si fara a cheltui bani in plus. Adica multe poduse de pe piata pot fi mai ieftine in anumite perioade de timp sau alegeti un furnizor de materiale care sa beneficieze de un depozit cat mai aproape de santierul in cauza. Ideal este sa stiti clar ce doriti si sa reusiti sa va mentineti ideile.
Gradina este importanta
Intr-adevar, numai la gradina nu te poti gandi cand nici macar fundatia casei nu a fost sapata. Insa, pentru ca veti beneficia de pamant (in urma sapaturilor), ar fi bine sa stiti unde sa il depozitati si ce sa faceti cu el din timp. Este imposibil sa nu va imaginati cat de cat si cum va arata gradina dumneavoastra. Asa ca, amplasati pamintul scos din fundatie in viitoarea gradinita. Este posibil, ca dupa ridicarea casei, utilajele necesare acestei actiuni sa nu mai ajunga, din lipsa spatiului, acolo unde trebuie depozitat pamantul.



Proiectul arhitectural
In privinta proiectului arhitectural veti putea face cateva economii. O locuinta cu o arhitectura spectaculoasa va necesita un proiect pe masura deci si costuri mai ridicate. Fiecare balcon, terasa sau colt pe care il adaugati va costa in plus. Asa ca ganditi-va la o locuinta cu o arhitectura simpla si cocheta.
Aspectul impecabil poate fi accentuat si de finisajele pe care le veti folosi. Orice reamenajare a unei resedinte cu o arhitectura deosebita o sa va coste mult mai mult decat cea a unei case simple. Si atentie: o casa cu o arhitectura simpla nu inseamna o casa cu o imagine anosta!
Evitati elementele costisitoare
Stim cu totii ca, in orice casa, un semineu creeaza o imagine deosebita. Acesta costa din pacate pe masura imaginii. Asa ca puteti renunta la ideea de a avea un semineu in living. Sau in locul unei locuinte de p+1 puteti opta pentru una p+m (parter +mansarda). Mansarda poate fi la fel de incapatoare ca un etaj in adevaratul sens al cuvantului. Alte elemente care va vor aduce economii sunt cele legate de dimensiunile incintelor. De exemplu puteti apela la o bucatarie cu o suprafata strict functionala, sau la o bucatarie americana (veti scuti bani prin lipsa unui perete). In cazul in care doriti sali de baie pentru fiecare dormitor, puteti opta pentru dimensiuni modeste. In baie este sufienta o chiuveta, un vas de wc si o cabina de dus. Nu sustinem faptul ca este un lucru rau sa ai bai si bucatarii cu suprafete generoase insa, in cazul in care nu exista foarte multi bani disponibili, puteti economisii realizand ideile mentionate mai sus.
Scari interioare ieftine
Scara interioara reprezinta unul dintre elementele centrale ale unei case. Din fericire exista numeroase posibilitati si numeroase oferte. Pentru a beneficia de o scara mai ieftina trebuie sa alegeti un design mai simplu. Si materialul pe care il veti folosi conteaza. Inainte de a opta pentru un anumit material rugati inginerul constructor sa va faca un calcul: cat ar costa o scara din lemn, din beton sau din inox. Optati pentru varianta cea mai ieftina deoarece, indiferent de materialul folosit, acest element va atrage atentia in interiorul casei dumneavoastra.
Nu intrati in panica
Indiferent de ce se intampla nu intrati in panica si nu disperati. Orice problema are si o rezolvare. Trebuie doar sa fiti foarte atenti, sa aveti oameni de incredere in jurul dumneavoastra si sa stiti clar ceea ce doriti.
In plus, daca veti urmati sfaturile de mai sus veti reusi sa economisiti si ceva bani!