joi, 21 februarie 2013

Playstation 4


PlayStation 4 va intra sub lumina reflectoarelor de astazi incolo, dand startul unei noi ere a jocurilor 3D pentru consola.



Sony a anuntat oficial noua consola de jocuri Play Station 4 in cadrul unui eveniment tinut aseara la New York.

Pe lista cu principalele specificatii apare noul controller botezat DualShock 4. Alaturi de acesta, la lansarea de la New York am putut admira si cateva trailere cu jocurile care vor fi disponibile in magazine la momentul lansarii consolei PS4. De asemenea fiecare consola va contine o camera 3D. 



Cunoscatorii observa ca noul controller seaman foarte mult cu controllerul de la XBOX 360. Probabil fanii Sony, obisnuiti cu controller-ul de pe Playstation 2 si Playstation 3 nu vor fi neaparat fani ai acestuia.

DualShock 4 aduce o serie de modificari semnificative fata de vechile generatii de controllere Sony, cum ar fi introducerea unei suprafete sensibila la atingere (touch pad) cu suport pentru gesturi multi-touch, dar si un LED Light Bar ce va avea roluri multiple in functie de jocul rulat.




Din pacate aceasta consola prezentata astazi va fi lansata abia la finalul anului, cu un nou joystick si o serie generoasa de jocuri.

Compania japoneza nu a afisat consola, ci doar viitorul joystick, dar au prezentat caracteristicile tehnice. Astfel, PS4 va functiona pe o arhitectura de PC “turbo”, cu un procesor X86, o unitate grafica imbunatatita si 8 GB de memorie interna unica. Procesorul va avea opt nuclee.

Asa cum era de asteptat, Sony a integrat serviciul de jocuri online Gaikai, care va permite o conectivitate si o interactivitate extinsa. Jucatorii vor putea incerca titlurile inainte ca acestea sa fie cumparate in forma integrala si vor primi notificari atunci cand prietenii lor din universul PlayStation cumpara un joc nou. Asa cum era de asteptat, consola nu va fi compatibila cu titlurile anterioare, dar pana la finalul anului spera sa faca acest lucru posibil prin sistemul oferit de Gaikai.



Experienta PS4 va permite transmiterea jocurilor in timp real, comentarea de catre alti utilizatori si conectarea cu Facebook.