sâmbătă, 13 octombrie 2012

Cum sa faci bani cu un magazin online

Infiintarea unui MAGAZIN ONLINE este un pas ca sa faci bani rapid si usor! Pentru majoritatea oamenilor fericirea inseamna libertatea de a face absolut orice isi doresc, pentru ca dispun de resursele necesare: timp si bani. Banii, atat de multi incat sa iti permita sa faci ce vrei, nu pot veni decat dintr-un singur loc: propria ta afacere. Timpul, din ce in ce mai pretios, nu il poti avea decat daca afacerea pe care o conduci poate functiona si fara tine. 
Este cea mai simpla afacere posibila! Nu ai nevoie de sediu, angajati, depozite sau masini. Este o afacere comoda. Doar cu o conexiune la Internet, poti controla activitatile firmei tale de oriunde te-ai afla. Poti comercializa produse proprii sau marfa cumparata de la mai multi furnizori. Poti testa foarte usor care produse merg si care nu. Si asta fara sa detii efectiv acel produs.

Magazinul online este o afacere care incepe sa prinda contur in Romania si sa aduca profituri uriase celor care o demareaza.
Pentru posesor, un magazin virtual reprezinta:
• Metoda cea mai putin costisitoare de promovare. Se evita, astfel, cheltuielile legate de chirie, intretinere, depozitare si salarizare.
• Modalitatea cea mai avantajoasa de a afisa ofertele tale non-stop. Magazinele virtuale nu se inchid niciodata. Acest serviciu este la dispozitia clientului 24 de ore din 24, iar tu poti face bani 24 de ore din 24!
• Procedeul cel mai eficient de a penetra piete noi. Internetul nu tine cont de granite. Daca vei avea versiuni in mai multe limbi ale magazinului virtual pe care il promovezi, clientii pot fi din toata lumea.
• Usurinta mare in mentinerea la zi a ofertei de produse. Programele create pentru magazinele online iti permit, fara a avea cunostinte speciale de administrare, sa introduci cu usurinta produsele tale.
• Posibilitatea de a incasa banii tot electronic (prin card sau sms). Ofera o mai mare siguranta posesorului magazinului.
• Mijlocul de a realiza statistici privind vazarile, stocurile, numarul de vizitatori (cu ajutorul Google Analitycs, Trafic etc).
• Posibilitatea ce mai buna de a consolida imaginea firmei, a marcii, a produselor sau a serviciilor tale pe piata.
• Avantajul de a genera venituri din publicitate in momentul in care site-ul are un trafic ridicat si reprezinta deja o platforma virtuala valoroasa.

 Secretele unui magazin online
Secretul numarul 1:
nu trebuie sa tii produse pe stoc! Poti sa iti deschizi un magazin electronic fara sa ai marfa pe stoc, comandand marfa la furnizorul tau abia dupa ce vei avea comenzi ferme pentru ea. Secretul numarul 2: cu un magazin online poti reduce pana la 90% din costurile unui produs. Aceste costuri sunt, pentru o afacere clasica, cele legate de distributie, stocare si vanzare.
Secretul numarul 3: pe Internet, clientul te gaseste! In piata reala, pentru a vinde un produs, trebuie sa umbli mult timp dupa clienti. Avand prezenta online, de cele mai multe ori, clientul te cauta pe tine. Daca ai un site optimizat si preturi atractive, nu va dura mult timp pana te va gasi!
In linii mari, aspectele principale pe care trebuie sa le accentuati atunci cand aveti de gand sa dezvoltati o astfel de afacere online sunt urmatoarele:
1. Aveti nevoie de un plan de afaceri serios, cat mai detaliat. Planul de afaceri va puncta aspecte precum:
- ce servicii oferiti;
- cine sunt clientii care va alcatuiesc audienta-tinta;
- ce competitori detineti in aceasta industrie si care sunt strategiile pe care mizati pentru a-i devansa;
- ce capital va este necesar pentru a porni, administra si dezvolta aceasta afacere;
2. Aveti nevoie de o echipa de programatori, web designeri, graficieni pentru realizarea unui website perfect functional si cu un design cat mai atractiv.
3. Aveti nevoie de un sistem clar pentru politica de preturi. Aveti optiunea de a lucra pe baza de comision din partea celor care isi inregistreaza magazinele online in directorul dvs sau puteti miza pe profiturile care va pot reveni din traficul castigat.
4. Nu uitati faptul ca veti avea nevoie de o pagina de Facebook atasata website-ului si de voturile vizitatorilor pentru alcatuirea celor mai realiste topuri cu magazinele online organizate pe sectiuni de interes.

Exemplu de magazin onlineUna dintre cele mai interesante si banoase idei de afaceri online este si cea de a ne infiinta un magazin online cu produse SH. Si mizam pe SH din motive clare, cu argumente foarte solide.
In primul rand, trebuie sa recunoastem faptul ca SH-ul functioneaza nu doar pe timp de criza, insa in perioadele economice mai instabile el  infloreste. Apar din ce in ce mai multe cereri pentru produse SH, fie ele jucarii, obiecte vestimentare sau alte produse utile si pe care nu ne ferim sa le achizitionam si cand sunt uzate.
Iata cateva idei de afaceri online care merita valorificate in 2013, idei nascute din conceptul SH:
1. magazin online cu jucarii SH
2. magazin online cu obiecte vestimentare SH
3. magazin online de genti si posete SH
4. magazin online de obiecte decorative SH
5. magazin online de piese de mobilier SH
6. magazin online de electronice si electrocasnice SH
7. magazin online de produse de bricolaj SH


Mult succes si spor la afaceri online!