Fardul pudra (compacta sau pulbere)
Acesta este unul dintre cele mai des utilizate datorita aplicarii usoare. Se aseaza bine pe suprafata pielii, se pastreaza in timp, iar machiajul poate fi reimprospatat sau transformat dintr-un machiaj de zi , intr-unul de seara.
Concret, daca dimineata am folosit o nuanta pala, deschisa, seara se poate aplica peste aceasta o nuanta cu sidef sau intr-o nota mai inchisa. Atentie, fardurile trebuie sa faca parte din aceasi gama de culori. (roz cu violet, bleu ciel cu bleumarin sau negru etc).
Fardul crema (sau stick)
Se intinde foarte usor, insa are tendinta de a disparea foarte repede. Fardurile crema nu sunt indicate in realizarea unui machiaj complex, cu mai multe nuante, tocmai din cauza texturii cremoase, deoarece se pot combina intre ele intr-un mod neplacut.
De asemenea, pentru ca de obicei acest tip de fard se strange si formeaza cute, un machiaj astfel realizat trebuie fixat foarte bine. Acesta trebuie aplicat peste un strat corector (pentru o culoare uniforma), iar la final trebuie neaparat un strat de pudra transparenta pentru fixare.
Fardul lichid
Acesta este asemanator eye linerului, se intinde cu un aplicator special si ofera un efect „teatral” machiajului. Fardul lichid se usuca imediat dupa aplicare, insa este destul de dificil de utilizat daca nu ai experienta si o mare precizie.
O machiaj completa ar trebui sa aiba atat culori deschise cat si culori inchise, dupa cum urmeaza:
Deschise: fildes, perla, roz pal – folosite in special pentru arcada.
Inchise: negru, maron, gri – pentru conturul ochilor si pentru crearea umbrelor.
Trusa de machiaj poate avea si alte culori, insa acestea trebuie alese in functie de culoarea ochilor, a pielii si a parului. Atunci cand ochii au o culoare deschisa, este de preferat sa se realizeze un machiaj cu nuante inchise pentru evidentiere. In schimb, daca ochii au o culoare inchisa, iar tenul este masliniu, trebuie evitate nuantele de verde, gri si alte culori reci.
Exemple:
Ochii caprui – singura culoare caruia nu i se interzice nimic
Ochii caprui deschis (miere) – albastru/turcoaz deschis
Ochii caprui inchis – albastru/turcoaz intens
Ochii verzi – violet, indigo – nuante de mov
Ochii albastri – culori calde cu irizatii de orange
Ochii albastri cu nuante de violet – culori calde cu irizatii de galben.
Secretul armonizarii culorilor in machiaj este acela de a nu amesteca nuantele calde cu cele reci. In schimb, utilizarea culorilor complementare este indicata si poate duce la rezultate spectaculoase.
Machiajul de zi
O mare parte din zi ne-o petrecem la birou, iar in unele cazuri chiar toata ziua... De aceea, un ghid al machiajului de zi, adecvat tinutei office este absolut necesar.
Fondul de ten uniformizeaza culoarea pielii, ascunde unele imperfectiuni precum petele, cearcanele sau punctele negre, motiv pentru care este indispensabil unui machiaj de zi.
Important este sa alegi un fond de ten cat mai fluid, care se adapteaza perfect tenului tau, fara sa isi faca simtita prezenta. Fondul de ten ideal este acela pe care nu il observa nimeni...
Pentru machiajul de zi, se recomanda un fond de ten care reflecta lumina, pe care sa il aplici intinzandu-l spre linia maxilarului. Aplicarea poate fi realizata cu un burete pentru machiaj sau cu varfurile degetelor.
Pasul 2
Traseaza conturul pleoapei superioare cat mai aproape de linia genelor, folosind un creion dermatograf gri.
Contureaza si pleoapele inferioare cu acelasi creion, incepand din colturile exterioare ale ochilor, dar fara sa le conturezi complet, ci numai trei sferturi.
Cu o pensula subtire pentru machiaj, aplica deasupra liniilor trasate un strat foarte subtire de fard de pleoape gri.
Pasul 3
Aplica un strat sau doua de mascara, incepand de la radacinile genelor catre varfuri, cu miscari in zigzag. Nu folosi prea multa mascara pentru ca genele tale vor parea incarcate si vulgare. Pentru ca privirea ta sa fie mai intensa si ochii sa para mai mari, contureaza interiorul pleoapelor inferioare cu un creion dermatograf alb.
Pasul 4
Ochii vor fi in centrul atentiei, de aceea este necesar sa alegi o culoare cat mai naturala pentru buze.
Alege un creion de contur de o culoare apropiata rujului. Incepe conturarea buzelor din mijlocul acestora catre exterior.
Dupa conturare, aplica acelasi creion pe intreaga suprafata a buzelor, ceea ce va oferi o buna aderenta pentru ruj.
Pasul 5
Aplica rujul pe buze cu ajutorul unei pensule pentru machiaj.
Pensula iti ofera o mai buna manevrabilitate, astfel incat vei putea aplica culoarea cat mai aproape de conturul buzelor.
La final, pentru un strop de luciu, aplica un gloss transparent.
Pasul 6
Adauga putina culoare pe pometi, fie cu un blush adecvat culorii tenului tau, fie cu o pudra bronzanta.
Poti folosi un fard deschis la culoare pentru a ilumina arcuirea sprancenelor tale, in acest anotimp un auriu sau un bronz delicat fiind cele mai indicate optiuni.
Machiajul de seara.
Pentru a obtine un efect glamour si radios, machiajul de seara trebuie sa fie elegant si sofisticat. Lumina mai slaba va permite sa va jucati cu culorile si cu produsele, pentru a obtine o frumusete sublima! Machiajul de seara trebuie sa fie si mai pronuntat si cat mai sic!
Machiajul pentru ocazii speciale. Daca purtati o rochie de seara foarte frumoasa, aceasta ar trebui sa fie pusa in evidenta si in valoare de catre un machiaj lucrat si sofisticat. Chiar si iesirile in club sau serile petrecute cu prietenii sunt niste ocazii foarte potrivite pentru a afisa un machiaj dragut de seara.
Culorile potrivite. Pentru a obtine un efect glamour, in ceea ce priveste fata, ar fi bine sa alegeti un make-up care sa fie apropiat de culorile care se potrivesc si se armonizeaza cu tenul vostru. Pentru a va sublima frumusetea, baza ar trebui sa fie naturala. Ce trebuie sa evitati: culorile atrificiale va uratesc tenul, iar albastrul si violetul va inaspresc trasaturile.
Tehnica. Prima etapa: un ten perfect. Pentru a fi luminos in penumbra, tenul vostru trebuie sa fie matasos si catifelat. Optati pentru un fond de ten fluid sau pudra, care va uniformizeaza pielea, lasand-o in acelasi timp foarte supla. Apoi, cu ajutorul unei pensule mai mari, aplicati pe fata un illuminator, pentru a obtine un efect matasos si luminos.
A doua etapa: pometi irizati. Puneti-va in valoare pometii cu ajutorul unui fard de obraz sidefat, cu tonuri de culoarea ambrei, care va difuza foarte subtil lumina. Dati-va cu putin fard auriu pe reliefurile fetei pentru un rezultat electrizant!
A treia etapa: o privire de catifea. Privirea este extrem de importanta atunci cand vorbim despre un machiaj de seara. Aceasta trebuie sa fie foarte intensa si sa va puna in valoare senzualitatea. Culorile: alegeti farduri in culori inchise ( gri inchis, cafeniu sau negru), care sa aiba o textura sidefata sau cremoasa. Pentru un efect spectaculos, optati pentru umbre cu reflexii aurii, usor paietate. Tehnica: trasati cu creionul khol un contur cat mai aproape de linia genelor pentru a va sublinia privirea. Trasati un contur cu creionul si pe waterline. In ceea ce priveste pleoapele, realizati umbre cu farduri de culoare mai inchisa aplicate in pliul pleoapei, apoi aplicati fard mai deschis pe arcada sprancenelor. Aplicati apoi fard inchis pe toata pleoapa. Un mic truc: incepeti dinspre interior inspre exterior! Terminati machiajul aplicand mascara neagra pentru volum.
A patra etapa: buze glamour. In ceea ce priveste buzele, puneti-le in evidenta cu ajutorul unui ruj vynil, senzual si ultrafeminin. Pentru a obtine un efect de superstar, alegeti-va un ruj de culoarea rosie, intensa si eleganta. Glossurile nu sunt potrivite pentru un machiaj de seara. Trasati conturul buzelor cu ajutorul unui creion contur intr-o nuanta putin mai inchisa decat cea a rujului. Aplicati apoi rujul cu pensula incepand din mijloc. Pentru un efect stralucitor puteti sa va dati cu putin gloss in centrul buzelor.
Pentru a radia intreaga seara, aplicati pe pleoape sau pe pometi paietute. Veti straluci toata seara! La machiajul de seara mai puteti aduga gene false, bijuterii pentru piele, strassuri, paiete… Fiti sic, glamour si stralucitoare!
In continuare avem 20 de sfaturi pentru un machiaj perfect, ca la carte. Sunt scurte, sunt usoare si demne de urmat.
1. Foloseste o crema hidratanta inainte de aplicarea machiajului.
2. Alege intotdeauna un fond de ten intr-o culoare potrivita nuantei tenului tau, in caz contrar o sa porti o masca, nu un machiaj.
3. Alege machiajul mineral, nu incarca tenul si este mai rezistent.
4. Daca ai par facial mai des, aplica foarte putin fond de ten in aceste zone pentru a nu le scoate si mai mult in evidenta.
5. Umezeste pensula inainte de a aplica fardul de ochi, culorile vor fi mai accentuate si vor rezista mai mult.
6. Inlatura surplusul de machiaj cu un servetel fin.
7. Foloseste un baton corector verde pentru petele si zonele rosii de pe fata.
8. Schimba fondul de ten cu unul mai inchis in timpul verii daca alegi sa te bronzezi.
9. Uniformizeaza intotdeauana linia maxilarului pentru a evita efectul de masca.
10. Testeaza intotdeauna produsele inainte sa le cumperi!
11. Realizeaza machiajul la lumina naturala, astfel nu o sa ai surprize.
12. Foloseste un corector violet pentru a masca cearcanele galbene.
13. Daca nu gasesti o nuanta perfecta de fond de ten, combina 2 sau mai multe.
14. Foloseste un fond de ten fara ulei in timpul verii sau daca ai un ten gras (tot timpul anului).
15. Pentru un machiaj light combina o parte crema de fata cu o parte fond de ten.
16. Foloseste fond de ten transparent daca ai pistrui.
17. Nu abuza de crema inainte de a machia tenul, foloseste o textura usoara de zi.
18. Sterge intotdeauna excesul de machiaj, fie ca e vorba de fond de ten, fard, blush sau ruj.
19. Realizeaza periodic o sesiune de curatenie in trusa ta de machiaj: arunca ce e vechi sau si-a schimbat culoarea si mirosul, curata pensulele si buretii.
20. Daca tenul tau este uscat, alege un fond de ten crema pe baza de uleiuri.