luni, 24 septembrie 2012

FIFA 13 sau Pro Evolutuion Soccer 2013?


    O lupta sportiva aproape la egalitate cu Jocurile Olimpice, este cea a jocului FIFA impotriva jocului PES.


    Ambele jocuri se pregatesc sa apara  pe rafturi in acest an, cu versiunile pentru 2013, iar jucatorii vor trebui sa ia o decizie rapida, pe care parte sa sustina - dar ce nu stim inca despre cele doua echipe pana acum EA vs Konami?


    Datorita unor versiuni screenshot bine cronometrate de la FIFA 13, cotele pentru aceasta noua versiune sunt destul de mari. Asemanarea jucatorilor cu realitatea este ridicata la ordinea de zi privind grafica in jocuri, pentru dezvoltatorii EA Sports fiidn realizabila aceasta noua versiune, cu un software nou integrat pentru a oferi jucatorilor virtuali o doza mai mare de realism.


    Productia grafica a fost considerabil imbunatatita si chiar definirea musculara si shadowing-ul delicat poate fi vazut in fotografiile de actiune.


    FIFA 13 ofera o serie de imbunatatiri, cum ar fi First Touch Control, Complete Dribble, Tactical Free-Kicks, Attacking AI, precum si un motor fizic Player Impact Engine revizuit.

    Inca din cadrul conferintelor de presa de la E3 2011, EA Sports si Microsoft au confirmat faptul ca FIFA 13 va oferi suport pentru functiile senzorului Kinect pentru Xbox 360. Mai mult, la E3 2012, o parte a acestei functionalitati a fost prezentata pe scena Microsoft, aceasta constand in posibilitatea de a schimba jucatorii sau tactica echipei din mers, prin simple comenzi vocale.
    Cel mai nou trailer pentru FIFA 13 prezinta noi astfel de optiuni oferite de Kinect: in modurile Be A Pro, poti solicita ca un coechipier sa-ti ofere o pasa la momentul oportun sau ii poti indica sa suteze atunci cand se afla intr-o pozitie favorabila. De asemenea, arbitrii vor sta cu urechile ciulite la reactiile vocale aparute in urma unor decizii nefavorabile: o injuratura scapata intr-un asemenea moment poate avea consecinte neplacute pentru echipa controlata de jucator.


    Electronic Arts a anuntat data de lansare europeana pentru FIFA 13. Astfel, continuarea celui mai apreciat simulator fotbalistic al momentului va vedea lumina zilei pe 28 septembrie 2012, FIFA 13 urmand sa beneficieze si de o editie speciala Ultimate Edition, extrem de limitata.


    Cei care aleg sa achizitioneze FIFA 13 Ultimate Edition vor primi nu mai putin de 24 de FIFA Ultimate Team gold packs, cate unul pe saptamana, pe parcursul a 24 de saptamani. Fiecare dintre aceste pachete va contine 12 item-uri, cum ar fi fotbalisti (cu media atributelor de cel putin 75), contracte, stadioane, antrenori, staff tehnic, mingi,echipamente etc. Conform celor de la Electronic Arts, FIFA 13 Ultimate Edition va fi disponibil doar in ziua lansarii jocului (28 septembrie).


    Pro Evolution Soccer 2013 va aduce o serie de modificari de finete (viteza driblingurilor a fost redusa, s-a introdus posibilitatea de a realiza un-doi-uri, comportamentul portarilor a fost imbunatatit etc.), precum si un nou sistem de inteligenta artificiala, botezat ProActive AI.

    O alta noutate importanta este PlayerID, despre care puteti afla mai multe din trailerul de mai jos.

    Demo-ul PES 2013 ofera acces la doua moduri de joc (Match si Copa Libertadores) si opt echipe licentiate. In modul Match se poate opta pentru nationalele tarilor Germania, Anglia, Portugalia si Italia, in timp ce Copa Libertadores propune echipe precum Santos FC, SC International, Fluminense si Flamengo.


    Pro Evolution Soccer 2013 va fi lansat in aceasta toamna, pentru PC, Xbox 360, PlayStation 2, PlayStation 3, PSP, Nintendo Wii si Nintendo 3DS.