miercuri, 5 septembrie 2012

Investitii rentabile

Pentru a face investitii bune in timpuri rele, un principiu sanatos este acela de a investi in bunuri si activitati care isi pastreaza valoarea indiferent de fluctuatiile economiei. Principalele domenii neafectate de criza sunt: IT-ul, farmaciile, aurul, obiectele de arta si colectie. Daca doriti sa investiti prudent, asftel incat sa nu va pierdeti banii in aceasta perioada de criza, ba chiar sa le sporiti valoarea, acestea ar fi domeniile spre care ar trebui sa va indreptati.
Domeniul IT este si va fi multa vreme de acum inainte un sector indispensabil economiei, cum internetul, computerul si tehnologia au devenit de mult o parte componenta din viata a milioane de romani, serviciile furnizorilor din acest domeniu vor continua sa fie cautate de catre persoane juridice si fizice. Desigur, depinde acum de fiecare firma in parte, insa in general, acest domeniu este prea putin afectat de criza economica mondiala.
Farmaciile si serviciile medicale in general, prin natura lor, nu vor duce niciodata lipsa de clienti, vor continua deci sa ramana afaceri viabile si in momentele de criza economica pe care le traversam.



Aurul, obiectele de arta si de colectie, au fost mereu active atragatoare pentru investitori. Aceste obiecte isi cresc constant valoarea in timp ceea ce inseamna ca sunt printre cele mai sigure investitii din lumea.
Totusi, daca sunteti o persoana care nu va temeti de riscuri, puteti chiar profita de criza economica. Actiunile multor companii au scazut, specialistii asteapta si o scaderea a pietei de imobiliare, aparitia unor imposibilitati de plata ceea ce va arunca pe piata imobiliara noi imobile scoase la vanzare de catre banci, situatii favorabile celor ce detin capital, acum e momentul de a cumpara proprietati, actiuni, intr-un cuvant, a face investitii.
O alta strategie e aceea de a investi pe piete externe, neafectate de criza, cu o economie in crestere. Tari ca Irakul, tarile Asiei de S-E si alte tari care sunt in crestere economica sau care urmeaza sa aiba o asemenea crestere economica, ofera investitorilor curajosi posibilitatea de a cumpara actiuni la companii locale, actiuni ce vor creste substantial pe masura ce economia acelor regiuni se va dezvolta.
Bineinteles ca aceste ultime strategii nu sunt pentru oricine. Cei mai putin experimentati, cei care nu se pricep sa joace la bursa sau pe piata financiara, pot opta pentru investitii simple, de bun simt, cum ar fi imobiliarele, aurul sau piata obictelor de arta si de colectie.
Datorita lipsei de lichiditati, piata imobiliara va cunoaste o scadere semnificativa a preturilor, vanzatorii de imobile sunt acum mai dispusi la negocieri datorita faptului ca putini cumparatori isi mai pot face un credit la banca sau dispun de bani cash. Un investitor imobiliar va profita de aceasta situatia pentru a achizitiona imobile, asteptand pana ce piata se va redresa si preturile vor urca din nou.
Imobiliarele vor fi mereu o investitie buna, mai ales in aceasta perioada cand preturile au scazut semnificativ. Pamantul este o resursa finita, ramane acelasi, pe cand populatia creste constant, ceea ce inseamna ca o locuinta sau un teren va fi mereu la mare cautare, in plus imobilele pot fi tranformate in surse importante de venit prin inchiriere, se poate ajunge la situatii cand intreaga investitie e acoperita de venitul adus din inchiriere, urmand ca apoi proprietarul sa se bucure din plin de noua sursa de venit. In orice caz, banii bagati intr-o proprietate imobiliara nu doar ca nu se devalorizeaza dar cresc in timp, aproape in totalitatea cazurilor.
Daca nu dispuneti insa de banii necesari unor investitii imobiliare va puteti axa spre obiecte de investitie mai ieftine dar cu un traseu financiar asemanator imobiliarelor, bijuteriile de valoare, operele de arta si obiectele de colectie, sunt de asemeni investitii care in timp isi cresc valoarea, o modalitate de a scapa de devalorizarea banilor si de a-i inmulti.
Toate exemplele de mai sus sunt date cu scop informativ, inainte de va decide sa investiti intr-una din industriile prezentate trebuie sa va documentati temeinic, sa intrebati un specialist sau sa cititi tot  referitor la acest subiect. Astfel va veti mari substantial sansele de a incepe cu dreptul si de a va asigura reusita investitiei.
Mult succes!