luni, 13 august 2012

Ce e de facut cand esti inselat/a?

    


    Suntem infideli cu totii, unii inselam cu trupul, altii cu sufletul, altii cu mintea.

    Toti cei care se confrunta cu aceasta problema, se simt devastati emotional. Isi pierd increderea in partener si apoi increderea in ei insisi.    

Multe sfaturi ar spune: ,,Sa-i mai acorzi o sansa!" sau ,,Asculta-ti inima!", dar cel mai bun sfat normal si de bun simt ar fi: ,,SA TERMINI RELATIA !!!". 

    Cel mai important pentru demnitatea celui in cauza e sa o termine la modul cel mai rapid posibil,  nu cum obisnuiesc unii sau altii sa procedeze: cu plansete, acuze, plus vesnica intrebare ,,De ce?" iar aceasta duce la discutii interminabile si nu prea isi mai are rostul, odata cu faptul consumat, pentru ca, motive pot fi multe care duc la inselarea partenerului si aici nu vorbesc doar de tentatie, care s-ar zice ca ar fi prima pe lista, poate fi monotonia in relatie, timpul putin petrecut impreuna, in principiu cam astea duc mai departe spre un ,,menaj a trois" sa-i zicem, unde a treia persoana, cea inselata este cea care e ,,f---a"  doar la figurat.

    De ce trebuie sa termini relatia cat mai repede? 

    Este foarte simplu: cu cat amani momentul, cu atat petreci mai mult timp din viata ta alaturi de cineva care nu te respecta, pentru ca daca s-ar fi gandit putin si ar fi incercat sa aduca problema, care a dus la ,,nefericitul eveniment" pentru cel inselat mai mult, in discutie pentru a vedea ce e de facut in continuare daca relatia se mai poate salva sau nu in vreun fel, s-ar fi evitat situatia penibila si fiecare ar fi stiut ce are de facut pe viitor.

    In concluzie nu doar respectul ci si gandirea limitata determina unele persoane sa recurga la diferite moduri de a-si ,,umple timpul", asadar fiind o persoana care se respecta in primul rand pe sine, cel sau cea inselata, cea mai buna decizie pe care ar lua-o e sa termine acea relatie cat mai repede, fara sa se mai lege de acel aspect pe viitor, sau sa aiba cine stie ce complexe, nu mai este problema lui astfel, e problema urmatorului/urmatoarei pe lista celor care iubesc prea mult si impart aceasta ,,iubire" cu toata lumea si a acestora.

    Acest sfat nu se poate recomanda intr-un singur caz: cand exista o familie la mijloc, pentru ca e mult mai complicat si implica mai multe lucruri. Intr-o situatie nasoala ca asta se cere mai mult timp pentru a analiza ce e de facut pe viitor si care sunt optiunile, incercand sa reduci cat mai mult pagubele.

    Drumul de acum incolo va fi lung. Iti iei viata in propriile maini. Incetul cu incetul o sa reusesti sa-ti recapeti increderea in tine pe care o pierdusei. Te vei regasi?  Vor fi momente cand iti va  aparea in minte, iar toate amintirile incep sa te bantuie. Dar sa stii ca recaderea nu e un esec sau o dovada de slabiciune, ci doar un pas spre vindecare.

    Printr-un mecanism de aparare incerci sa eviti durerea, sa te aperi de experientele neplacute. Dar  persoanele care nu reusesc sa se lupte dezvolta foarte multe simtome: depresie, anxietate, abuz de droguri, alcool, insomnii. 

    In cazul acesta trebuie sa apelezi la un specialist cat mai repede pentru a te ajuta sa-ti recapeti stima de sine, sa fii constient de ceea ce simti si gandesti. Constientizarea alunga toate aceste simptome care ne pot nelinisti viata.