vineri, 24 august 2012

Tendinte de coafura toamna/ iarna 2012

Cocul
De câteva sezoane bune cocul a preluat supremaţia atât pe catwalk-urile internaţionale cât şi pe blogurile de modă. Pârul strâns revine în prim-plan, sub toate formele lui. Cocul adunat în creştetul capului, „top knot" aşa cum este cunoscut peste ocean a devenit coafura preferată a vedetelor. Prin urmare, dacă ai părul lung şi ai vrea o schimbare de look în loc să te tunzi, decizie pe care o poţi regreta ulterior, de ce să nu-ţi faci un coc? Este o coafura uşor de efectuat, simplă dar de efect.
Se poartă împletiturile
Pentru un look modern şi în tendinţe poartă cât mai des părul împletit. Coafurile romantice cu împletituri, care te duc cu gândul la poveştile cu Ileana-Cosânzeana sunt la mare căutare în toamna 2012. Mai poţi opta şi pentru aşa-numita „poney tale" („coamă de cal"). Pentru a realiza această coafură îndreaptă-ţi părul foarte bine şi prinde-l în coadă. Această coafură îţi va pune în valoare feminitatea
Roşcatul
În materie de tendinţe cromatice la mare căutare în acest sezon sunt tonurile de păr cu reflexe de arămiu şi violet. Şuviţele care se fac peste roşu pot fi mai deschise, cu nuanţe de arămiu, auriu, verde, castaniu, violet deschis. Dacă vrei să te vopseşti brunetă ar trebui să ştii faptul că nu se mai poartă negrul obişnuit, ci compus din combinaţii de culori, ca de exemplu violet, roşu, albastru, verde.



Buclele reinventate
În acest sezon hairstiliştii pun accentul pe coafurile romantice cu multe bucle. Fie că sunt naturale, lejere sau mai sofisticate şi atent aranjate, mari sau mici, onduleurile sunt din nou la putere. Pentru un look boem optează pentru onduleuri romantice, care se potrivesc cu orice lungime de păr şi sunt recomandate în special pentru feţele pătrate. Buclele îŢi conferă o alură extrem de feminină şi sexy.
Lasă-ţi breton
Dacă ai părul lung şi ondulat, îţi poţi face un breton mai scurt, dar numai dacă ai fruntea lată, nu mică. În general, se merge pe asimetria bretonului pentru a se putea aranja mai bine în raport cu lungimea părului.
Se poartă coafurile naturale
Pentru lunile ce vor urma stiliştii nu mai recomandă părul foarte drept, ci cel coafat natural, cu vârfurile întoarse. Este la modă stilul lejer, tapat, rebel, look-uri nu foarte bine finisate ci cât mai naturale.