vineri, 6 iulie 2012

Alegerea parfumului

Parfumul este un accesoriu care nu se vede, dar se simte. Orice persoana care se respecta, trebuie sa aiba cel putin un parfum de calitate, cu miros persistent. Aroma pe care o emana este ca o semnatura personala - trebuie sa se distinga in multime. Iata cateva aspecte de care trebuie sa se tina cont atunci cand se alege un parfum.



Barbati
Nu orice parfum se potriveste. Chiar daca are un miros placut in primele secunde dupa pulverizarea pe piele, peste cateva minute poate capata un miros care nu  mai incanta. Acest lucru se intampla deoarece fiecare parfum are in compozitie mai multe arome, "stratificate". Astfel, rezulta notele de varf, notele de mijloc si cele de baza.
Notele de varf sunt, de fapt, prima impresie dupa pulverizarea parfumului. In mod normal, sunt cele mai puternice arome - efervescente, fresh, dulci etc.
Notele de mijloc sunt aromele care se simt dupa cateva minute de la aplicarea parfumului. Mirosul puternic dispare, ramanand impregnate pe piele arome usor diferite de cele simtite initial.
La alegera unui parfum, cele mai importante sunt notele de baza, deoarece acestea rezista cel mai mult timp. Nu mirosul de dupa pulverizare se ia in considerare, se asteapta cel putin 15 minute pentru a simti adevarata aroma a parfumului.
Primul lucru cand se alege un parfum este stilul personal. Incearcati mai multe tipuri de parfum, pana ajungeti la cel care simti ca te caracterizeaza. Nu se  pulverizeaza se mai mult de 3 tipuri de parfum consecutiv, deoarece nu veti reusi sa distingeti aromele.
Daca sunteti o fire sportiva, cu un stil sport, se alege un parfum fresh, cu note de baza lemnoase. Pentru un stil mai casual, indraznet, rafinat, sexy, se ia in considerare un parfum cu note de baza de mosc si vanilie.
Pentru un stil clasic-elegant, masculin, misterios si fermecator, alegerea consta intr-un un parfum cu note finale de patchouli si chihlimbar.
Foarte important e ca atunci cand porniti in cautarea parfumului perfect sa nu exagerati cu mirositul. Foarte usor se poate pierde acuratetea simtului si la un momentat dat nu vei mai simtit nici o diferenta.
Incercati parfumurile pe cartonasul special, nu direct pe pielea. Hartiutele speciale se gasesc in orice parfumerie si e bine sa folositi cate una pentru fiecare parfum in parte.
Respectati sezonul, daca afara este mijlocul verii si aerul este deja sufocant, nu se alege  un parfum greu sau foarte dulce. O aroma prea puternica sau iesita din comun, va poate ameti si sufoca, acelasi efect avandu-l si asupra celorlalti din jur, aceste parfumuri fiind recomandate mai degraba in sezoanele mai racoroase, toamna fiind perfecta pentru un parfum mai greu. Pentru vara ramaneti pe aromele usoare, racoroase si cu miros de fructe,  variante cat mai fresh si revigorante, nu alegeti asta insa pentru iarna. Atmosfera atat de rece si aerul racoros vor anula efectul parfumului tau si il vor face de neobservat. Totodata potriviti parfumul si in funtie de varsta pe care o aveti.



Femei
In cazul femeilor parfumul este mai mult decât un "accesoriu".
Alegerea parfumului ideal nu este deloc simpla atunci cand oferta este de mii de exemplare, care mai de care mai atragatoare. Astfel potrivit unor studii, cele mai multe femei merg pe ideea de a cumpara parfumul care le place cum miroase, fara a se mai gandi la tipul de piele, perioada zilei in care in care il vor folosi, anotimop, personalitate etc.
Metoda cea mai interesanta de alegere a parfumului este cea in functie de personalitatea persoanei ce il va folosi, toata lumea cunoaste faptul ca nu orice parfum se potriveste si ca anumite mirosuri se combina mai bine cu un anumit tip de personalitate.
Spre exemplu, parfumurile orientale sunt cele mai puternice de pe piata si sunt destinate femeilor senzuale, care doresc sa atraga atentia intr-un mod placut si sa se faca remarcate oriunde ar merge.
Aromele senzuale de vanilie, mosc, flori exotice etc, nu pot fi trecute cu vederea prea usor. Sunt indicate mai mult pentru o seara racoroasa, romantica. Scopul lor principal este de a seduce la nivel olfactiv, asa ca daca intentionati altceva – alegeti un alt parfum.
Parfumurile lemnoase se potrivesc de minune femeilor de cariera, mature, cu simtul responsabilitatii bine dezvoltat. Esentele lemnoase de santal, cedru, mirt, etc. sunt ideale. Aceste parfumuri pot fi purtate la mai multe ocazii si dau impresia de rafinament si eleganta. Majoritatea femeilor maritate prefera acest gen de parfum.
Parfumurile florale, in general sunt alese de catre femeile tinere, deoarece parfumurile cu extracte de florid au un plus de feminitate si putere de atractie. Parfumurile din citrice sunt potrivite mai ales vara, datorita mirosului lor proaspat. Aromele florale sunt preferatele femeilor nostalgice, romantice, sensibile si pline de feminitate. Aceste trasaturi vor fi scoase in evidenta cu ajutorul unui parfum suav.
Parfumurile fructate, mirosul acestora de fructe proaspete, ispititor si dulce, este preferatul adolescentelor sau al femeilor care si-au pastrat aerul copilaros. Este potrivit la o intalnire cu cei apropiati sau la o iesire in oras, impreuna cu grupul de prieteni. Parfumurile cu arome de fructe sunt ideale pentru femeile cu un aer innocent, ce nu vor sa seduca intr-un stil clasic.
Parfumuri fresh, aromele fresh li se potrivesc foarte bine femeilor tinere, care sunt in cautare de ceva nou si carora le place sa dea impresia de curat si de proaspat.
Aromele de flori si plante verzi au fost intotdeauna apreciate si se pot folosi in orice moment al zilei.