vineri, 13 iulie 2012

Exercitii fizice

Exercitiile fizice sunt importante pentru fiecare din noi, in primul rand din punctul de vedere al sanatatii, a dezvoltarii fizice si nu in ultimul rand au un efect benefic asupra gandirii noastre.
Exista in lumea pregatirii fizice cateva exericitii care va pot ajuta corpul mai mult decat v-ati  putea inchipui. Si culmea, nu aveti nevoie de un abonament la o sala de fitness pentru a le executa zilnic.
 Astazi va recomand o serie de exercitii fizice stiute de toti dar doar jumatate le aplica.
Flotarile : Un set de flotari inseamna repetarea miscarii tipice pentru o flotare pana in momentul in care nu le mai puteti executa corect. Precizare, dupa ce ati terminat seria respectiva, retineti numarul la care v-ati oprit si a doua zi mariti setul de flotari cu inca 3 in plus si tot asa, in urmatoarele zile. Pentru ca flotarile sa devina un obicei care sa va placa, trebuie sa va tineti de acest program 30 de zile, dupa acele 30 de zile exercitiul d-voastra va fi o placere.
Abdomenele : Abdomenele si diversele variatiuni ale acestui exercitiu sunt excelente pentru dezvoltare muschilor abdominali daca sunt exectutate corect, muschii abdominali necesita o antrenare normala, asemanatoare ca intensitate si frecventa celei folosite in cazul altor grupe de muschi. Nu antrenati zilnic muschii abdominali, ei sunt solicitati deja cam in toate miscarile corpului si riscati sa-i supraantrenati. Pentru a vedea cum se executa corect exercitiile de abdomene va las 2 linkuri   http://www.youtube.com/watch?v=ygmgGqzsSiU&noredirect=1 ; http://www.youtube.com/watch?v=TKg_cdwq9l4 .
Saritul corzii :  Saritul corzii are un efect de intarire psihica.  Ca foarte multe dintre miscarile fizice cu mare repetitivitate, saritul corzii elimina stresul emotional, dezvolta puterea de concentrare si intareste vointa.
Atunci cand sari coarda nu-ti soliciti doar musculatura gambelor, asa cum gresit sunt foarte mult tentati sa creada. Acest exercitiu implica majoritatea grupelor de muschi ai corpului, inclusiv cele din zona superioara a acestuia. Dupa o perioada de practica, veti observa o tonifiere evidenta a musculaturii picioarelor, bratelor, a celei abdominale si chiar a spatelui. In plus, o parte a acestor grupe de muschi sunt numiti si muschi ai reactiilor rapide pentru ca stau la baza capacitatii corpului de-a reactiona cu mare viteza (muschii abdominali au un rol urias in acest sens). De asemenea, numarul mare de repetitii  presupuse de saritul corzii ofera forta exploziva corpului uman. Saritul corzii te ajuta si sa slabiti, expertii spun ca o ora de sarit coarda inseamna consumul a aproximativ 1000 de calorii. Aceste informatii trebuie insa acceptate doar orientativ. Mai trebuie aminti si faptul ca saritul corzii mai aduce o serie de beneficii speciale: mobilitatea, coordonarea, balansul, timing-ul, intarirea oaselor, capacitatea de efort etc.
Mersul pe jos : Cel mai simplu si mai util exercitiu care poate fi facut de catre oricine si oricand. Mersul pe jos ofera o gramada de beneficii, unele de-a dreptul incredibile, dovedite prin studii stiintifice care s-au intins pe perioade mai lungi inclusiv decat cele dedicate unor maladii precum cancerul.Pe scurt,  intre 30 si 60 de minute de mers zilnic pe jos reduc intr-o masura impresionanta: riscul de-a face diabet (incidenta cu 50% mai mica), riscul de-a dezvolta prematur boli de inima, riscul de-a deveni supraponderal si de-a suferi toate efectele acestei situatii, riscul de-a dezvolta cancer la colon, o maladie care a cunoscut o adevarat explozie in ultimii ani, riscul de-a dezvolta cancer la san, de aici si acea vorba ,,mersul pe jos e sanatos" 
In continuare voi exemplica cu 5 efecte psihice ale exercitiilor fizice:
- cresterea increderii in sine;
- depasirea unor stari depresive;
- un control excelent al emotiilor;
- cresterea puterii de concentrare;
- largirea zonei de confort.
 Exercitiile fizice produc dependenta imediat pentru persoana care le practica, incepand sa le simta efectele.
Astfel, dupa ce organismul  face legatura intre starea de bine si efectuarea exercitiilor fizice, va fi extrem de usor sa devina un obicei.
Nu veti mai avea senzatia disconfortului pe care o simteati la inceput, ci doar dorinta de-a va pune cat mai rapid muschii in miscare.
Si nu uitati – daca faceti exercitii fizice macar 21 de zile, puteti spune ca ati capatat un nou obicei. Si nou, si sanatos.