marți, 3 iulie 2012

Ponturi in inceperea unei afaceri!

In astfel de vremuri de criza, cand economia este in scadere iar locurile de munca sunt tot mai putine, se considera a fi ideal ca pentru a pastra un loc de munca trebuie creat altul. O modalitate de a-ti asigura un loc de munca si stabilitate financiara pentru viitor este sa-ti deschizi propria afacere. Daca vrei sa incepi o afacere proprie, iata ce ai de facut:
- Nu poti construi o afacere de succes, daca nu-ti stabilesti niste prioritati sau daca nu esti capabil sa-ti tii ego-ul sub control. Ca antreprenor, ar trebui sa fii increzator, daca ceva nu merge bine, macar stii ca ai facut totul in felul tau.
- Construieste o afacere simpla care sa genereze profit si nu una complexa care sa-ti dea batai de cap si la care la un moment dat sa fii nevoit sa si renunti. din diferite cauze si aici vin cu exemple ca: fonduri insuficiente, lipsa cererii pe segmentul pe care te-ai orientat sau monopolul detinut de altii.
- Pentru a avea succes in afaceri nu trebuie neaparat sa inventezi ceva. poti spre exemplu sa imbunatatesti un serviciu sau un produs care exista deja decat sa vii cu ceva nou.
- Foloseste-ti creativitatea pentru a promova in mod original o idee banala, pentru ca promovarea este unul din elementele de baza intr-o afacere.
- Porneste o afacere care sa nu aiba nevoie de infuzii mari de capital la inceput.
- Trebuie sa te concentrezi pe acele idei de afaceri care sa genereze profit.
- Daca vrei sa-ti deschizi o afacere, trebuie sa ai grija de felul in care sunt cheltuiti banii. Trebuie sa stii sa faci diferenta intre cheltuielile inutile si cele necesare si utile, trebuie sa vezi la ce anume poti renunta si la ce nu.
- Cantareste foarte bine posibilitatea unui parteneriat inainte sa iei o asemenea decizie.
- Promovezi afacerea intr-un mod cat mai creativ, alaturandu-te grupurilor, intra in diverse retele sociale si incearca sa gasesti diferite modalitati de a-ti aduce afacerea in fata oamenilor.
- Sunt dese situatiile in care multi isi doresc sa porneasca o afacere dar nu au banii necesari pentru a investi, sau nu au deloc, dar au idei de afaceri care le considera de mare succes, de aceea cum am scris mai sus se poate porni de la o simpla idee care in timp se va valorifica nefiind necesara o investitie din punct de vedere financiar ci doar timpul propriu, asadar tot ce trebuie e sa cauti aceea idee care te avantajeaza cel mai mult, in functie de cunostiintele tale si nu in ultimul rand putand fi si un hobby.
- Un alt element important este studierea continua a ce se intampla in domeniul in care doresti sa te lansezi, de aceea trebuie sa fii tot timpul informat. Astfel cand vreti sa pornesti o afacere, in primul rand  te intereseaza cererea produsului sau a serviciului pe piata, precum si locatia unde se va pune in miscare afacerea .
Cel mai teribil gand de care trebuie sa te temi este sa nu gresesti. Numai cel care nu face nimic, nu greseste.