duminică, 15 iulie 2012

Nokia Lumia 900 - succes sau esec?





Pentru mai multi ani, Nokia a fost depasita la vanzari de catre multi producatori, Nokia fiind la un moment dat cel mai mare si mai de succes brand in domeniul telefoniei mobile.
Acum insa se pare ca Nokia si-a revenit, a avut cateva decizii bune in ceea ce priveste telefoanele, au renuntat la vechiul sistem de operare Symbian care a fost criticat de catre multi, anuntand cu un an in urma ca viitoarele smartphone-uri de la Nokia vor avea ca sistem de operare Windows 7 ca urmare a colaborarii cu Microsoft.
Asadar Nokia a lansat la Barcelona la Mobile World Congress 2012 noul model Lumnia 900, care dupa spusele multora este mai tare decat Iphone 4S.
Nokia Lumia 900 este acum oficial şi va putea fi găsit în curând şi pe rafturile magazinelor europene, disponibil în versiuni de culoare albă, cyan şi negru, la un preţ recomandat de 480 euro.
La nivel hardware, Nokia Lumia 900 foloseşte un procesor single core tactat la 1.4 GHz şi 512 MB RAM, la care se adaugă 16 GB memorie internă. Imaginile sunt afişate pe un ecran AMOLED de 4.3 inch, cu rezoluţie 480x800 pixeli. Pe spate găsim o cameră foto de 8 MP cu lentile Carl Zeiss, autofocus şi blitz dual-LED, iar in faţă avem o cameră de 1.3 MP pentru apeluri video.
Lista dotărilor mai cuprinde un receptor A-GPS (cu suport GLONASS) şi radio FM Stereo, modul WiFi N şi Bluetooth 2.1, respectiv conectivitate 3G HSPA+.
Carcasa cu dimensiuni 127.8x68.5x11.5 mm cântăreşte 160 grame şi adăposteşte un acumulator Li-Ion de 1830 mAh, dimensionat pentru aproximativ 7 ore timp de convorbire sau 300 ore în stand-by.
Nu este un record in materie de autonomie, dar tinand cont ca este un smartphone, parerea mea este ca autonomia este buna.