marți, 17 iulie 2012

Ponturi despre pariuri


O sa incerc sa va expun mai jos cateva variante de pariuri pentru avansati. Mai ales ca la aceste pariuri aveti cote mai bune, nu exagerati cu pariurile si nu va lacomiti. Lacomia poate fi primul pas spre `curatare`. In al doilea rand, chiar daca o sa castigati cateva pariuri (3-4 la rand), nu deveniti prea increzatori si ramaneti pe aceeasi linie.
Scorul corect
Aceasta metoda de pariu aduce foarte multi bani caselor de pariuri, care profita de `inocenta` sau dorinta de castig rapid al unora. De obicei vedem aici cote de minim 5.5 sau 6. Cotele sunt bune, dar sansele dumneavoastra de castig nu sunt chiar asa de mari. Intr-un meci in care pariati ca se inscriu maxim 3 goluri, veti avea 10 combinatii. Va puteti da astfel seama ca nu este tocmai sigur pariul pe care il faceti.
Care echipa inscrie prima?Si aici cotele sunt frumusele si fac cu ochiul. Problema este ca am vazut de prea multe ori cum echipele mari sunt conduse, chiar pe teren propriu, si apoi castiga. Sa iau un exemplu pe care l-am simtit pe pielea mea. Juventus a luat gol in doua meciuri la rand, ambele pe teren propriu, de la echipe care se luptau sa scape de retrogradare. Daca nu ma insel una dintre echipe era Messina. Eu am pus pe acele meciuri ca Juventus inscrie prima, dar ei au luat gol rapid. O data in minutul 3 si alta data in minutul 5 sau 6. Chiar daca ei au castigat dupa aceea, eu am pierdut banii. Asa ca, sfatul meu este sa nu jucati pe acest tip de pariuri.
Sub / PesteMai cunoscut decat cele de mai sus, acest pariu apare la casele de pariuri sub denumirea de under / over. Este si acesta, ca toate, un pariu riscant, dar este agreat de pariori pentru ca nu trebuie sa ghiceasca nimic in afara de cate `cam cate goluri sau puncte` se inscriu. De obicei, la fotbal, optiunea este de < sau > de 2,5. Multi pariori, dupa cum am spus, agreeaza aceasta varianta. Eu sunt chiar unul dintre acestia. Imi este mult mai usor sa pariez asa. Dar sigur nu trebuie sa va spun de cate ori s-a inscris in minutul 90.
Gol marcatAcesta este un pariu pe care ai sanse de peste 80 % sa castigi. Dar asta numai in conditiile in care studiezi bine meciul. Spre exemplu, daca ai o echipa de mijlocul clasamentului care joaca cu ultima clasata, parca nu este sigur ca da gol daca nu are in teren cel mai bun atacant si playmaker-ul. Cu toate ca exista si exceptii, va spun ca pentru cei care vor sa parieze 100 euro pe o cota sigura (cu toate ca nimic nu este sigur in pariuri si sport) de 1.15, poate castiga 115 euro. Ideea este ca trebuie sa va ganditi daca merita sa riscati 100 euro doar pentru a castiga 15. Unii merg pe asta. Chiar si eu, dar eu pun cateva meciuri de acest gen pe acelasi bilet. Sa trec macar de o cota de 1,5.
Metode de pariat
Fotbal cu risc scazut
In primul rand, alegem sportul pe care vom paria. Iar acesta este fotbalul. Ideea de baza este urmatoarea: incercam sa obtinem o cota 2, care sa dubleze suma pariata si din cat mai putine meciuri.
In al doilea rand, vom alege doar meciuri dezechilibrate, unde joaca echipe puternice (cele mai bune echipe din campionatele lumii). De obicei, la un astfel de meci echipa favorita are o cota de 1,3 -1,4.
De exemplu, Manchester United cu o echipa din subsolul clasamentului englez. Iar pentru a reduce factorul de risc, punem pe bilet doar doua astfel de meciuri. Si care impreuna fac cota 2! Adica se dubleaza castigul.
In plus, de fiecare data cand pariem, alegem cele mai dezechilibrate meciuri, dar in care sa joace echipe puternice. Pentru aceasta, facem o lista cu cele mai puternice echipe din campionatele mari ale lumii si analizam de fiecare data meciurile in care joaca. Nu mentinem aceleasi echipe mai mult de doua meciuri consecutiv!
7 din 10
Mai mult: intotdeauna pariem aceeasi suma pe fiecare bilet! Iar la finalul unei luni, tragem linia si vedem care este rezultatul. Iar potrivit statisticilor, 7 din 10 astfel de bilete ies castigatoare.
Sa presupunem ca mizam 100 de lei pe fiecare bilet. Dupa zece bilete, am cheltuit 1.000 de lei, iar daca vom castiga 7 din 10 meciuri, atunci avem un profit de 400 de lei. Daca 7 bilete pe care am pariat 100 de lei ies castigatoare, atunci avem 1.400 lei.
Scazand suma pariata initial, adica 1.000 de lei, rezulta un profit de 400 de lei. Treptat, putem mari suma pariata, dar cu mare atentie, doar dupa ce metoda a fost testata deseori.
Reguli
Marea iluzie a pariorilor este ca pot castiga sume imense pariind extrem de putin. Din acest motiv, fac mai multe greseli, cum ar fi: includerea unui numar mare de meciuri pe un bilet, alegerea unor combinatii cu sanse foarte reduse de castig, dar care au cote foarte bune. De altfel, sunt mai multe erori pe care le fac pariorii.
Si din aceste cauze este important ca pariorul sa-si stabileasca o serie de reguli pe care sa nu le incalce niciodata. Una din acestea ar fi sa nu-si modifice metoda de pariat, sa nu adauge echipe in plus pe bilet, chiar daca meciurile respective par extrem de tentante.
O alta regula ar fi ca pariorul sa nu-si modifice biletul cand ajunge la casa de pariuri: sa parieze doar ce a gandit acasa. De asemenea, sa nu parieze suplimentar, sa nu mai puna si alte bilete in afara celui stabilit acasa.
Doua – trei bilete pe saptamana sunt suficiente, nu trebuie sa cautam sa punem extrem de multe pariuri, chiar daca respectam metoda de a paria doua meciuri pe bilet.
Martingale si arbitraj
Sa mai spunem cateva lucruri despre alte metode care par extrem de atractive. In istoria jocurilor de noroc, doua metode mari de a paria au luat ochii ‘specialistilor’. Metoda Martingale si arbitrajul.
Metoda Martingale, in care iti alegi o echipa si pariezi pe ea pana iti intra biletul scontat, are o mare deficienta: ai nevoie de sume uriase de bani. Mai exact, in Martingale alegi o echipa si pariezi pe ea pana face egal. Cota la egal este intotdeauna in jur de 3 la fotbal.
Prin urmare, castigi de trei ori suma pariata. Practic, pariezi aceeasi echipa pana face egal si intotdeauna aduni pe fiecare bilet toata suma pariata pana atunci (toate biletele anterioare). Din nefericire, daca pornesti cu 50 de euro pe bilet, poti ajunge rapid sa pariezi si 10.000 de euro pe bilet. Pentru o astfel de metoda ai nevoie de multi bani de pornire. Foarte multi!
Arbitraj
In al doilea rand, arbitrajul! Urmaresti cotele aceluiasi meci la diferite case de pariuri, iar cand apar diferente de cote, pariezi la ambele si castigi din diferenta. De exemplu, la tenis ai doar doua variante, castiga unul din cei doi jucatori.
Sa presupunem ca la o casa de pariuri unul din jucatori are o cota de 2,5 la victorie, iar la alta casa de pariuri, celalalt jucator are o cota de 2,6 la victorie. Pariem la ambele case (100 de lei pe bilet, de exemplu), iar unul din cei doi tot va castiga si un bilet tot va iesi castigator. In exemplul nostru, cel mai mic castig ar fi 250 de lei (cota de 2,5 X 100 lei).
Daca scadem cele 200 de lei investite pe cele doua bilete, rezulta un profit de 50 de lei. E o varianta infailibila, dar cu o singura conditie: daca chiar am putea gasi asemenea meciuri! Si cu o frecventa crescuta, nu odata la 10 luni! Sa mai spunem ca trebuie sa luam in calcul si comisioanele aferente, care reduc marja de castig! Si restrictiile aferente (cum ar fi faptul ca nu poti lua doar acel meci pe un bilet, trebuie sa mai iei si alte meciuri).
Astfel, cea mai buna varianta de pariat pare cea prezentata de noi: pe favorite! Daca aveti si alte metode, va invitam sa ni le impartasiti! Succes!