marți, 31 iulie 2012

Sfaturi alegere imbracaminte (barbati)

1. Alegerea pantofilor
Stilistii recomanda ca fiecare barbat sa aiba in garderoba patru perechi de pantofi, pentru fiecare ocazie:
- o pereche de pantofi sport (adidasi) pentru sala de fitness
- o pereche de pantofi sport (conversi) pentru iesirile in parc. In acest caz, incaltamintea ar trebui sa aiba culori neutre precum negru, albastru sau gri, pentru a putea fi asortata cu mai multe haine.
- o pereche de pantofi negri eleganti pentru un eveniment special precum o nunta sau o intalnire cu partenerii de afaceri.
- o pereche de pantofi maro eleganti.
2. Alegerea sosetelor
Ca sa fii un barbat bine imbracat, nu purta niciodata sosete albe sau deschise la culoare cu pantofi negri. Sosetele albe sunt recomandate doar pentru incaltamintea sport. In rest, opteaza pentru sosete in culori inchise - bleumarin, negru sau gri inchis
3. Alegerea curelei
Cureaua este un accesoriu care nu poate lipsi unui costum barbatesc. Iti subliniaza talia si ofera un plus de eleganta intregului ansamblu vestimentar. Cureaua trebuie intotdeauna sa fie in aceeasi nuanta cu pantofii. In cazul unei tinute sport, cureaua nu este necesara




4. Alegerea pantalonilor
Pentru a obtine un look de nota 10, alege pantalonii in asa fel incat nici sa nu atarne pe tine, dar nici sa nu fie prea stramti. Pantalonii chino, foarte colorati, pot fi o alegere buna daca esti adolescent, insa dupa aceasta etapa este indicat sa te axezi pe culori precum bej, negru, gri, kaki sau bleumarin. Fiecare varsta are culorile ei.
5. Alegera camasii
In cazul camasilor, totul tine de gusturile tale. Daca ai o constitutie atletica, evita camasile regular fit, deoarece vor fi bufante pe tine. In schimb, o camasa slim fit te va pune in valoare si iti va da un aer modern.?
In functie de preferintele tale, alegi si culorile. Indicat este sa nu faci abuz de culoare, ci sa ramai la nuante pe care le poti asorta unui costum sau jeansilor.
6. Alegerea gecii/paltonului
O tinuta casual-sport poate fi completata, in zilele reci, de o geaca in nuante neutre. In schimb, la o tinuta eleganta, este indicat sa porti un palton scurt.