vineri, 13 iulie 2012

Berea = sanatate !


Bauta cu moderatie, berea se recomanda oricui, mai ales intr-o zi fierbinte de vara ca aceasta pe care o traversam acum. Trebuie sa se stie ca berea este un produs natural si poate fi consumata nu numai ca racoritor, ci si ca medicament de prevenire, mai ales.
Pornind de la compozitie, un pic de bere aduce multe beneficii pentru sanatate. Astfel, berea contine grupul de vitamine B, calciu, magneziu, potasiu, de doua ori mai multi antioxidati decat vinul alb si fibre si foarte putin sodium ceea ce inseamna ca nu exista riscul retentiei de apa in organism iar tensiunea arteriala ramane in limite normale.







Berea este un calmant de exceptie! Daca esti in plina criza de nervi si nu te mai poti controla, sau daca inima iti porneste dintr-o data, navalnic, ori esti pe punctul de a face un atac de panica, bea un pahar de bere, la temparatura camerei, cu inghitituri mici si rare, concentrandu-te pe puterea vindecatoare a produselor constituente.
Berea iti asigura o digestie normala, prin combaterea constipatiei si diareei. De asemenea, previne demineralizarea sistemului osos, scazand astfel, riscul de osteoporoza.
Pentru ca are efect asupra secretiilor hormonale, berea previne formarea gusii cat si afectiunile declansate de dereglarile tiroidei. In urma consumului moderat de bere, riscul de atac de cord, ischemie cardiaca sau tahicardie scade cam cu 25%.
Datorita continutului bogat de magneziu, berea impiedica formarea pietrelor la rinichi, un pahar de bere pe zi scazand, cu pana la 40% riscul formarii acestora.
Berea poate fi si un produs cosmetic natural daca tii la sanatatea ta si nu vrei sa-ti intoxici organismul cu produse cosmetice facute cu chimicale.
Astfel, poate fi folosita ca fixativ pentru par. Uda parul cu putina bere, inainte de a-l rula pe bigudiuri, si lasa-l apoi, sa se usuce. Coafura va rezista mai mult si parul isi va pastra forma pe care i-ai dat-o initial.
Daca ai tenul iritat, vested, obosit, fara culoare, sterge-l cu putina bere. Dupa 20, 30 de minute clateste fata cu apa rece. Vei remarca, in timp, cum pielea devine mai luminoasa, neteda si curata.
Berea este un produs hranitor de exceptie pentru plantele de apartament. Din cand in cand, cate putina bere le ajuta sa-si pastreze verdele proaspat si sa creasca mai repede.