miercuri, 4 iulie 2012

Sfaturi generale asortare imbracaminte la barbati

Asortarea produselor de vestimentatie: costum, camasa si cravata!

- intai se alege costumul, apoi camasa si in ultimul rand cravata. Asortarea se face intotdeauna punand alaturi toate piesele vestimentare. Ca sfat, puteti sa le asezati pe pat sau pe un umeras ca si cum v-ar imbraca pe D-vs.
- intotdeauna combinati 2 sau maximum 3 nuante de culori pentru toate cele trei articole de imbracaminte.
- evitati sa asortati acelasi tip de desen la toate articolele de imbracaminte : costum, camasa si cravata (de exemplu, costum, camasa si cravata in dungi). In principiu, regula este: doua articole uni si al treilea cu dungi / desene (de exemplu daca aveti un costum si o camasa uni, cravata nu va trebui in nici un caz sa fie tot uni).
- culoarea cravatei se alege functie de culoarea costumului si /sau a camasii. Daca cravata contine doua culori, culoarea de baza a cravatei se va asorta la culoarea costumului iar cea secundara se va asorta la culoarea camasii.
- este recomandat sa asortati o cravata mai inchisa la culoare decat camasa.
- alegeti desene diferite intre camasa si cravata. Daca camasa va fi cu dungi sau cu desene alegeti o cravata uni. O mica exceptie: in cazul unei camasi cu dungi foarte subtiri si putin vizibile puteti asorta si o cravata cu desene. Daca camasa este uni, atunci o cravata cu dungi sau cu desene (cu puncte, mici figuri geometrice) va fi OK.
- exista anumite recomandari de a alege forma gulerului unei camasi functie de forma fetei: regula de baza ar fi ca forma fetei sa fie diferita de forma gulerului, astfel o persoana cu forma fetei rotunda i se recomanda sa poarte o camasa cu guler cu colturi apropiate, o persoana cu forma fetei mai prelungita / ascutita i se recomanda un guler cu deschiderea mai mare.
- camasa trebuie sa se potriveasca cu sacoul in sensul in care daca reverele sacoului sunt mai inguste atunci si gulerul camasii va trebui sa fie mai mic si mai inchis, daca reverele sacoului sunt mai late atunci se recomanda un guler deschis (tip francez).
- incercati sa optati intotdeauna pentru o cravata din matase, eleganta si calitatile matasii o fac imbatabila atat la purtare cat si la intretinere.
- marimea nodului la cravata depinde de marimea si forma gulerului camasii, cu cat gulerul camasii este mai deschis cu atat nodul de la cravata trebuie sa fie mai lat.
- la costum, va recomandam sa nu purtati niciodata o camasa cu maneci scurte.
- la costume de culoare deschisa se recomanda ca pantofii sa fie tot in nuanta deschisa.
- sosetele se vor asorta la culoarea pantofilor, dar cu un ton de culoare mai inchis. Sosetele vor fi lungi, pana aproape sub genunchi.
- culoarea curelei se va asorta la culoarea pantofilor.
- pentru o tinuta Modern Classic purtati o curea de latime ingusta catre medie, pentru o tinuta Casual purtati o curea mai lata.