joi, 26 iulie 2012

Telefonul Facebook


Daca pe vechiul telefon  HTC lansat in 2011 cel cu buton integrat de Facebook si buton contextual dedicat, nu s-a bucurat deloc de succes, casa Zuckerberg a lansat zvonuri despre un nou telefon.
O mana de angajati Facebook spun ca firma este in momentan in colectare de fosti ingineri, in special de la Apple ce au lucrat la realizarea iPhone si iPad.

Rapoartele sugereaza ca dispozitivul este inca in faza incipienta, si nu exista deocamdata multe detalii, insa conform spuselor celor din interior, "Mark este ingrijorat de faptul ca, el nu a creat inca un telefon mobil, si ca in viitorul apropiat, Facebook nu va fii doar o simpla aplicatie folosita pe alte platforme mobile."

Se confirma faptul ca Facebook va colabora cu HTC pentru proiectarea terminalului, ceea ce devenise cunoscut acum cateva luni bune, si nu ofera nici un detaliu tehnic in plus. Conform informatiilor publicate, terminalul va ajunge pe piata undeva la jumatatea anului viitor, intarzierea fiind provocata de planurile curente ale companiei HTC, fapt care impiedica lansarea acestuia in acest an.

Se pare ca viitorul terminal va folosi o versiune modificata a sistemului de operare Android, responsabila pentru design si optimizare fiind o echipa formata din fosti angajati Apple, aceeasi echipa care ne-a promis acum ceva vreme si o aplicatiei Facebook pentru iOS complet refacuta pentru vara acestui an.

Produsul este o necesitate pentru Facebook deoarece, desi utilizarea pe terminalele mobile este in crestere si a ajuns la circa 900 de milioane de utilizatori, aplicatiile mobile nu sunt o sursa de venituri.