luni, 2 iulie 2012

Android 4.1 Jelly Bean

Compania Google, a prezentat, la conferinta I/O din San Francisco, noua versiune a sistemului de operare Android – 4.1, nume de cod Jelly Bean.
Interfata sistemului este in mare masura similara cu interfata Android 4.0, insa versiunea 4.1 aduce cateva caracteristici noi. Grafica acum se afiseaza mai “usor” datorita tenologiei Project Butter.
Android 4.1 este versiunea cea mai rapidă şi mai fluidă a Android. S-au facut imbunatatiri in intreaga platforma ai s-au adaugat caracteristici noi excelente pentru utilizatori si dezvoltatori.
In noul sistemu de operare apare o noua tastatura cu functia de predictie si un vocabular extins. Google a introdus suport pentru noi limbi.
Utilizatorul va putea introduce textul pe dispozitive fara o conexiune la internet. Deocamdata functa este disponibila numai pentru limba engleza, dar mai tirziu vor fi adaugate si alte limbi. Utilizatorii cu probleme de vedere vor primi posibilitatea sa conecteze la smartphone sau tableta cu Android 4.1 dispozitivul de introducere a alfabetului Braille.
Va fi modificata interfata panoului de notificari – deschizindu-l, utilizatorul va vedea mai multe informatii. Functia de cautare va invata sa dea raspunsuri la intrebarile vocale date de utilizator.
In Android 4.1 va aparea serviciul Google Now. Acesta va furniza utilizatorului informatii utile, bazindu-se pe calendar si cautarile efectuate de acesta.
La mijlocul lunii iulie actualizarea la Android 4.1 vor primi smartphone-urile  Galaxy Nexus, Nexus S si tabletele Xoom. Pe 27 iunie Google le va oferi dezvoltatorilor instrumentele necesare la crearea aplicatiilor pentru Jelly Bean.
Reprezentantii Google in timpul discursului au anuntat ca in total in lume sunt aproximativ 400 de milioane de dispozitive pe Android si in fiecare zi utilizatorii activeaza inca cite un milon. In magazinul online Google Play s-au adunat circa  600.000 de aplicatii. Numarul de instalari a aplicatiilor a depasit 20 de miliarde.