luni, 16 iulie 2012

Cum poti aborda pe Facebook?

    


    Abordarea online pe facebook poate sa fie grea in unele situatii si poate fii  usoara, pentru ca in domeniul virtual poti fi oricine vrei, foarte diferit de realitate, avand propria ta realitate intr-un final, dar despre asta vom vorbi cu alta ocazie. 

    Partea grea vine atunci cand nu esti cel mai aratos, adica nu concurezi cu George Clooney la titlu de cel mai ravnit barbat, din pacate pe facebook oamenii se judeca automat dupa aspectul fizic, mai precis poza aceea din stanga paginii.

    Sa incepem cu inceputul: ai reperat ,,tinta", esti la ea pe pagina, dupa ce ai ,,rasfoit" 1000 de poze din 500 de albume si ai ajuns la concluzia ca tre sa fie a ta intr-un fel sau altul uite o idee cam ce ai avea de facut, ii vei trimite un mesaj privat, fara sa o adaugi ca prietena, sau daca nu se poate sa-i trimiti, sacrifici ,,demnitatea ta" si o adaugi, ideea e sa poti comunica, cu ea intr-un fel. 

    Ce trebuie sa contina acest mesaj? Nu mai mult de 2 cuvinte. In functie de cum o cheama pe respectiva d-soara o ve aborda spunandu-i  Buna ...... , de ex. Buna, Anda! , atat si nimic mai mult. Care e idee aici, ideea e ca orice persoana este incantata sa-si auda sau sa-si vada scris numele. E inclusiv o chestiune care leaga comunicarea, apropie partenerii de discutie.  Apoi, prezenta numelui ei in mesaj are sanse sa-i starneasca un pic de curiozitate. Este posibil sa se intrebe cine esti, pentru ca astfel de abordari poate sugera faptul ca o cunosti si ca ea ar trebui sa te cunoasca. Felul in care va reactiona depinde de la femeie la femeie, dar, in linii mari, te poti astepta sa-ti raspunda tot cu un salut sau chiar sa te intrebe daca va cunoasteti (nu in toate cazurile se poate intampla chestia asta, am spus mai sus reactia depinde de la femeie la femeie), dar este mult mai buna abordarea aceasta decat : ,,Ce faci pisi/ papusa? sau frumoaso sau mai stiu eu ce?", niste abordari la care o femeie/fata nu va raspunde niciodata, oricat de scazut ar fi respectul ei de sine, il  ajuta altii sa creasca tot mai mult prin like-uri si alte prostii, astfel ai putea spune ca desi concurenta e mare, ea este in acelasi timp si  foarte slab pregatita, pentru ca toti spun acelasi lucru, doar cu alte cuvinte.

    Dupa partea in care i-ai trimis mesajul, prima data ea te va verifica, iar aici va interveni aspectul fizic, in astfel de situatii, pozele tale vor fi studiate si tu vei fi judecat si in functie de acestea. Adica inclusiv acceptul pentru adaugarea ca prieten ar putea sa fie dat in functie de poza de profil. Spre deosebire de abordarile naturale, fata in fata, online comunici mult mai putine lucruri. Nu te poti folosi de zambet, de mimica, de o gramada de chestiuni atitudinale. Prin urmare, alege pentru profil o poza care sa te avantajeze. E o chestiune necesara macar pana apuci sa deschizi discutia cu ea si sa devii interesant prin alte lucruri.

   Indiferent cum iti va raspunde la mesaj, va trebui sa apelezi la resursele de imaginatie pe care le ai pentru a infiripa un schimb de replici cu ea. Uneori, reactiile ei sunt de la inceput bogate ca detaliu si te ajuta sa te legi de ceea ce ea spune pentru a continua discutia, alteori trebuie sa fii tu cel care sa duca discutia spre zone care sa-i starneasca atentia, poti sa-i spui orice pentru a o atrage in discutie, important e sa fi amuzant, echilibrat, dar in acelasi timp sa arati si interesul pe care-l ai fata de ea.

    Daca iti va raspunde la mesajul salut, cu un alt mesaj salut, tot intr-o maniera amuzanta intr-atat sa o fac curioasa, putin iritata, de ex. faci un studiu despre fetele/femeile mediocre ca aspect de pe facebook (nimic nu le-ar irita mai tare pe femei, mai repede ar accepta ca sunt urate decat mediocre), daca se supara inseamna ca e limitata, dar cele mai mari sanse sunt sa continui discutia, sau ai gusturi bune in materie de muzica, haine, bautura, cluburi sau mai stiu eu ce (vezi la sectiunea de like-uri a ei) Foarte important daca acea femeie/ fata iti va da acceptul sa continue sa discute cu tine, nu face gresala sa ramai doar la a fi confidentul ei online, doar nu ai muncit degeaba atat de mult. Nu pierde prea mult timp, de aici e usor ceri numarul ei de telefon si o suni. O suni si nu bati campii cu ea despre prostii care sunt de actualitate,  ii spui simplu ca vrei sa-i faci cinste cu un suc daca si ea iti face cinste cu o bere, de ex. sau orice altceva amuzant dar in acelasi timp sa fie si inteligent (de ce am fixatie la cuv. ,, amuzant" : femeile apreciaza barbatii/ baietii destepti si cu simtul umorului),  apoi, taci si ii astepti raspunsul, nu vorbi peste ea, nu te chinui sa fii spontan pentru ca asa ai vazut prin serialele de comedie, scopul tau este sa obtii intalnirea, nu sa dezvolti un scenarii.

    Mult succes!!!